Integrarea strategiei de resurse umane

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.51

nivel: Facultate

In etapa de creare a organizatiei, este preponderenta politica de asigurare a personalului, prin angajarea de personal cu calitati antreprenoriale, entuziast, adaptabil la viziunea fondatorului si dispus sa desfasoare o activitate de complexitate relativ redusa, dar intensa.In etapa de crestere a organizatiei, (consolidare- dezvoltare), recrutarea si selectarea personalului raman la fel de import[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Integrarea strategiei de resurse umane

In etapa de creare a organizatiei, este preponderenta politica de asigurare a personalului, prin angajarea de personal cu calitati antreprenoriale, entuziast, adaptabil la viziunea fondatorului si dispus sa desfasoare o activitate de complexitate relativ redusa, dar intensa.In etapa de crestere a organizatiei, (consolidare- dezvoltare), recrutarea si selectarea personalului raman la fel de importante, dar trebuie sa devina mai riguroase, cautandu-se specialisti in anumite domenii de activitate, care sa se dezvolte odata cu intreprinderea.

Activitatea de formare devine foarte importanta, pentru ca permite personalului sa raspunda unor exigente mai mari din partea intreprinderii si, implicit, sa promoveze in posturi mai inalte.
In etapa de maturitate, activitatile devin din ce in ce mai bine structurate. Apar compartimentele specializate iar procedurile de lucru sunt standardizate. In aceasta etapa se pune accent pe recompensarea muncii si dezvoltarea personalului ca metode de motivare si de obtinere a performantei.

In etapa de declin, este foarte importanta alegerea tipului de recompense.
Angajatii sunt frustrati ,munca nu le mai aduce satisfactii.
Structura functiunii de resurse umane depinde, de dimensiunile organizatiei.
Conceptul "managementul resurselor umane" difera de cel al "managementului de personal" prin numarul si complexitatea activitatilor.

Managementul resurselor umane include planificarea, gestiunea de cariera, dialogul social si beneficiile acordate salariatilor.
Aceste activitati sunt conduse de directori de resurse umane care raporteaza managerului general.
Managerilor de resurse umane pe langa un nivel inalt de competenta li se cere sa aiba si calitati ca:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.