Integrare europeana - viitorul UE

3x puncte

categorie: Stiinte Politice

nota: 9.65

nivel: Facultate

In momentul de fata Europa trece printr-o perioada de transformare, criza a anulat ani de progrese economice si sociale si a pus in evidenta deficientele structurale ale economiei Europei aceasta avand si un impact puternic asupra capacitatii intreprinderilor si administratiilor europene de a finanta proiecte de investitii si inovare.. Europa poate reusi doar daca actioneaza in mod colectiv ca Uni[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Integrare europeana - viitorul UE

In momentul de fata Europa trece printr-o perioada de transformare, criza a anulat ani de progrese economice si sociale si a pus in evidenta deficientele structurale ale economiei Europei aceasta avand si un impact puternic asupra capacitatii intreprinderilor si administratiilor europene de a finanta proiecte de investitii si inovare.. Europa poate reusi doar daca actioneaza in mod colectiv ca Uniune. Aceasta are nevoie de o strategie care sa ne pemita sa iesim din criza mai puternici si care sa transforme UE intr-o economie inteligenta, durabila si favorabila caracterizata prin niveluri ridicate de ocupare a fortei de munca.

Actuala revolutie tehnologica transforma radical viata in lumea industrializata, inclusiv in Europa. Esential este sa se inteleaga ca aceste noi provocari au dimensiuni ce depasesc frontierele traditionale. Dezvoltarea durabila, echilibrul demografic, dinamismul economic, solidaritatea sociala si raspunsurile etice ce trebuie aduse progresului inregistrat de stiintele vietii nu pot fi tratate mai eficient la nivel national. Europa nu numai ca trebuie sa se concentreze asupra propriei dezvoltari, dar in acelasi timp trebuie sa ia parte la procesul de globalizare.

Tratatul asupra Uniunii Europene, cunoscut sub numele de Tratatul de la Maastricht are urmatoarele obiective promovarea progresului economic si social echilibrat si durabil, prin stabilirea unei uniuni economice si monetare, cu o moneda unica;punerea in practica a unei politici externe si de securitate comune, cu definirea in timp a unei politici de aparare comuna. Uniunea Europeana dispune de un cadru institutional unic, format din institutiile comunitare si Consiliul European;
tratatul asupra Uniunii Europene abordeaza nu numai domeniile economic, monetar , politic, ci si cultura, invatamantul si socialul.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Stiinte Politice

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.