Insuficienta renala

1x punct

categorie: Biologie

nota: 9.82

nivel: Liceu

Creatinina serica este un marker convenabil pentru evaluarea functiei renale: valoarea creatininei creste cu 1-1,5 mg/dl/zi (IR acuta). Insuficienta renala poate fi descrisa si ca o scadere a ratei de filtrare glomerulara. Probleme frecvent intalnite in disfunctii ale rinichilor includ acidemie, concentratii anormale de potasiu, calciu, fosfat, si (pe termen lung), anemie, precum si vindecarea int[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Insuficienta renala

Creatinina serica este un marker convenabil pentru evaluarea functiei renale: valoarea creatininei creste cu 1-1,5 mg/dl/zi (IR acuta). Insuficienta renala poate fi descrisa si ca o scadere a ratei de filtrare glomerulara. Probleme frecvent intalnite in disfunctii ale rinichilor includ acidemie, concentratii anormale de potasiu, calciu, fosfat, si (pe termen lung), anemie, precum si vindecarea intarziata a oaselor rupte. Mai pot aparea hematurie si proteinurie.

Pe termen lung, problemele renale pot influenta alte boli, cum ar fi bolile cardiovasculare.Insuficienta renala acuta apare fie in contextul unei exacerbari a unei boli renale pre-existente, precum glomerulonefrita cronica, leziuni renale diabetice sau hipertensive, abuz de medicamente (in special calmante), sau poate fi cauzata de un eveniment acut (glomerulonefrita acuta, boala autoimuna, raniri, infectii , interventie chirurgicala, sepsis, etc). Insuficienta renala acuta este in cele mai multe cazuri reversibila.

Insuficienta renala acuta este o boala grava, cu un tablou clinic variat si cu o mortalitate mare. Un tratament cauzal nu este in mod obisnuit posibil. Tratamentul consta intr-o optimizare a circulatiei si a fluxului sanguin renal, evitand medicamentele daunatoare rinichilor si eliminand obstacolele din calea de drenaj a tractului urinar.
Insuficienta renala cronica se dezvolta pe parcursul mai multor ani. Simptomele apar de obicei la un stadiu avansat. Cei afectati sunt in primul rand amenintati prin complicatii ale sistemului cardiovascular, precum infarctul miocardic sau accidentul vascular cerebral. Exista un risc de scadere a functiei renale la pacientii dializati in stadiul terminal al bolii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.