Insuficienta mitrala

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

Din punct de vedere fiziopatologic, principalele modificari din IMit. se pot rezuma astfel: In sistola sangele ejectat de VS este expulzat nu numai catre aorta dar si in AS datorita incontinentei orificiului mitral. Presiunea in AS creste. In diastola VS primeste atat sg. deversat in AS din venele pulmonare, cat si vol de sg. regurgitat in AS in sistola precedenta de catre VS. Se creeaza o suprain[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Insuficienta mitrala

Din punct de vedere fiziopatologic, principalele modificari din IMit. se pot rezuma astfel: In sistola sangele ejectat de VS este expulzat nu numai catre aorta dar si in AS datorita incontinentei orificiului mitral. Presiunea in AS creste. In diastola VS primeste atat sg. deversat in AS din venele pulmonare, cat si vol de sg. regurgitat in AS in sistola precedenta de catre VS. Se creeaza o supraincarcare diastolica a VS cu atat mai importanta cu cat regurgitarea e mai mare, determinand dilatatie de VS.

Cel mai important parametru pentru evaluarea functiei VS in IMit. este volumul telediastolic al VS. Cand acesta este reflux imp.

in venele puilmonare =>hipertensiune venocapilara imp =>fac frecvent EPA(edem pulmonar acut). Cand complianta este moderat crescuta (cum se intampla la pacientii cu IMit. cronica) AS este dilatat, presiunea creste in AS, toleranta mai buna. Cand complianta AS este mult crescuta => AS este foarte dilatat (cele mai mari dilatatii de AS, mai mari ca in St.M) pacientii nu fac de obicei EPA, au o evolutie indelungata.
Inspectie - de obicei nu ex.

- in IMit. avansata cu VS mare, eventual soc apexian mai coborat si deplasat la stanga.Palpare - soc apexian coborat si deplasat in afara, care se palpeaza pe o suprafata mai mare datorita hipertrofiei VS.
freamat sistolic la varf, coresp. palpator al suflului sistolic, cand - in IMit. acuta si severa, cu AS mic, necompliant se poate palpa un impuls presistolic in sp. III parasternal stang.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.