Insuficienta cardiaca

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.83

nivel: Facultate

Aceste disfunctii afecteaza atit cordul dr cit si pe cel stg insa initial disfunctiile apar pe inima stg, de obicei nu este o regula.
Insuf cardiaca sistolica Rezulta de obicei dintr-un defect localizat de contractie preponderent in cadrul ischemiei mioc., in timp ce in cardiomiopatie apare o disfunctie globala a VS. De asemenea HTA si valvulopatiile produc o suraincarcare de pres sau volum[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Insuficienta cardiaca

Aceste disfunctii afecteaza atit cordul dr cit si pe cel stg insa initial disfunctiile apar pe inima stg, de obicei nu este o regula.
Insuf cardiaca sistolica Rezulta de obicei dintr-un defect localizat de contractie preponderent in cadrul ischemiei mioc., in timp ce in cardiomiopatie apare o disfunctie globala a VS. De asemenea HTA si valvulopatiile produc o suraincarcare de pres sau volum a inimii stg determinind aparitia disfunctiei initial sistolice si apoi si diastolice.

Un marker patognomonic pt IVS este scaderea FE si este styrins legata de cresterea volumului VS, iar masurarea FE prin echo cuantifica severitatea disfunctiei sistolice. Simptomele care sugereaza o IVS asociate cu o FE sub45% certifica existenta unei IVS.
Disfunctia diastolica a VS.-reprezentata de scaderea compliantei Vs , se manifesta prin alterarea umplerii VS in diastola
-prevalenta DD este dependenta de virsta crescind de la 15% la tineri , sub 45 ani pina la , 35% la adultii peste 65 ani.

In DD datorita scaderii compliantei VS nu se poate umple normal in diastola la pres de umplere diastolice normale Parametrii care realizeaza SV sunt contractilitatea miocardica postsarcina si cel mai important dintre ei presarcina adica intoarcerea venoasa
Presarcina reprez vol enddiastolical VS ca expresie a pres de umplere telediastolica. Dependenta de multi factori printre care intoarcerea venoasa, durata diastolei, contractia atriala.

Pierderea contractiei atriale determ scaderea cu 20 - 30% a DC tocmai prin scaderea de presarcina.Efectele hemodinamice date de pierderea pompei atriale sunt mult mai severe la bv care prezinta si o scadere a compliantei VS n cadrul IVS DC in repaus poate fi normal dar incapabil ca in timpul efortului sa asigure o perfuzie tisulara adecvata, iar in IC severa DC scade atit de mult incit poate afjunge la valori sub 2,5l/min. Datorita faptului ca DC nu se poate adapta la effort in ICC , cresterea nevoilor de O2 in periferie se face prin cresterea ratei de extractie a O2 din singele venos.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.