Instrumente grafice folosite pentru analiza situatiei

7x puncte

categorie: Contabilitate

nota: 10.00

nivel: Facultate

Pe histograma de mai sus, s-au reprezentat datele prelevate, evidentiindu-se cu ajutorul acesteie frecventa acestora. Astfel se poate observa o frecventa ridicata a datelor din intervalul 40-50, exact acolo unde se afla si media acestor date. Se poate spune ca Directia Impozite si Taxe Locale Sector 5 raspunde cerintelor contribuabililor intr-un timp ce se incadreaza de cele mai multe ori in inter[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Instrumente grafice folosite pentru analiza situatiei

Pe histograma de mai sus, s-au reprezentat datele prelevate, evidentiindu-se cu ajutorul acesteie frecventa acestora. Astfel se poate observa o frecventa ridicata a datelor din intervalul 40-50, exact acolo unde se afla si media acestor date. Se poate spune ca Directia Impozite si Taxe Locale Sector 5 raspunde cerintelor contribuabililor intr-un timp ce se incadreaza de cele mai multe ori in intervalul 40-50 de zile.

Insa se poate observa pe histograma, ca in functie de cele doua limite specificate, limita superioara si limita inferioara, exista deasemenea foarte multe entitati, care nu se incadreaza in cadrul limitelor specificate. Daca intre entitatile prelevate nu exista nici una care sa se afle sub limita inferioara specificata, nu acelasi lucru se poate spune si de limita superioara. Histograma de mai sus stabileste vizual comportamentul procesului, modul cum acesta variaza, dar si rezultatele acestui proces in raport cu limitele specificate.

Histograma arata, de asemenea ca datele sunt resonabil simetrice, putandu-se spune ca acestea urmeaza aproximativ o distributie normala.
Un alt instrument cu care se pot stabili tendintele procesului este "run chart".Cu ajutorul acestuia se pot stabili tendintele procesului in functie de medie (in cazul in care aceasta este evidentiata. In figura urmatoare avem un astfel de "run chart", realizat pe baza datelor culese, respectiv timpul de raspuns al Directiei Impozite si Taxe Locale Sector 5 la solocitarea contribuabililor.

Cand avem in vedere un asemenea grafic, in care media este evidentiata, se pune intrebarea daca aceasta medie intalneste cerintele contribuabilului, putandu-se spune ca in acest caz media se incadreaza in cerintele contribuabilului. Astfel, raspunsul dat de catre Directia Impozite si Taxe Locale in 46-47 de zile ar putea permite contribuabilului sa-si achite datoria catre bugetul local in perioada solicitata de lege, respectiv pana la 15 martie a.c.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Contabilitate

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.