Instrumente de analiza strategica

7x puncte

categorie: Finante-banci

nota: 10.00

nivel: Facultate

Dupa cum se observa, volumul vanzarilor se modifica in timp trecand printr-o perioada de crestere, una de stagnare si una de descrestere. Motivul acestei evolutii va fi clarificat pe masura ce vom analiza etapele CVP. Oricum, modelul nu treAZbuie interpretat ca fiind unic, standard pentru toate produsele. Astfel, produsele caselor de moda au o viata de 3-6 luni, in timp ce alimentele de baza par s[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Instrumente de analiza strategica

Dupa cum se observa, volumul vanzarilor se modifica in timp trecand printr-o perioada de crestere, una de stagnare si una de descrestere. Motivul acestei evolutii va fi clarificat pe masura ce vom analiza etapele CVP. Oricum, modelul nu treAZbuie interpretat ca fiind unic, standard pentru toate produsele. Astfel, produsele caselor de moda au o viata de 3-6 luni, in timp ce alimentele de baza par sa aiba o viata de milenii. Dar, indiferent de lungimea vietii comerciale, aproape toate produAZsele trec prin aceeasi succesiune de etape.

Aceasta prima etapa este marcata de o crestere foarte inceata a vanzarilor, motivul fiind incetineala cu care este acAZceptat produsul nou de catre cumparatori. Potentialii consuAZmatori trebuie sa afle, sa se convinga de utilitatea lui si apoi sa il adopte in consum.
In aceasta perioada nu exista concurenta, astfel ca structuAZra ramurii poate fi descrisa ca un monopol. Tot acum sunt facute modificari frecvente pentru a ajusta produsul la reactiile pietei. Aceste schimbari pot varia intre o revizuire completa a strategiei de marketing si ajustari minore ale stilului, culorii sau marimii produsului.

Strategia de productie se concentreaza pe metode experiAZmentale si producerea de cantitati mici deoarece firmele nu sunt dispuse sa faca investitii mari pana cand nu este sigura acceptarea pietei.
Introducerea produsului este, de asemenea, marcata de cheltuieli puternice pentru reclama. Obiectivul nr. 1 este: "atinge si invata", adica a de spune la cat mai multi oameni ca produsul este disponibil si a oferi informatii despre utilitatea lui. In principal, se urmareste construirea cererii primare, care este cererea pentru o clasa de produse, nu pentru o marca anume.

Din perspectiva strategiei globale de marketing, obiectivul major in etapa de introducere este dezvoltarea unei constientizari largi despre produs si inducerea cumpararii pentru incercare. Produsul ar trebui sa apara intr-un numar mic de modele pentru a nu produce confuzie intre consumatori si pentru a facilita similarea informatiilor privind natura si caliAZtatea sa.Cheltuielile mari pentru umplerea canalelor de distributie, pentru oferirea unui numar mare de esantioane gratuite si penAZtru publicitate si reclama sunt, deci, caracteristice acestei etape.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Finante-banci

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.