Instrumente alternative

7x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Facultate

Totalul cheltuielilor guvernamentale este foarte ridicat. Anul trecut, cheltuielile guvernamentale au insumat 37,5% din PIB. S-au facut progrese in privinta reformarii si a privatizarii intreprinderilor de stat.Libertatea monetara - 78,5%Grecia este membru al zonei Euro. Intre 2004 si 2006, rata anuala a inflatiei a fost de 3,3%. Preturile relativ moderate explica in mare parte scorul libertatii m[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Instrumente alternative

Totalul cheltuielilor guvernamentale este foarte ridicat. Anul trecut, cheltuielile guvernamentale au insumat 37,5% din PIB. S-au facut progrese in privinta reformarii si a privatizarii intreprinderilor de stat.Libertatea monetara - 78,5%Grecia este membru al zonei Euro. Intre 2004 si 2006, rata anuala a inflatiei a fost de 3,3%. Preturile relativ moderate explica in mare parte scorul libertatii monetare. Ca participant la politica agricola comuna a UE, guvernul subventioneaza productia agricola, influentand preturile produselor agricole.

Guvernul mai poate stabili un plafon pentru preturile din vanzarea cu amanuntul daca se stabileste ca o crestere ar putea afecta negativ economia. Guvernul mai reglementeaza de asemenea preturile produselor farmaceutice, cele ale energiei si preturile din transport si stabileste limite pentru angrosisti si pentru comerciantii cu amanuntul. Libertatea investitiei - 50%
Desi investitiile straine sunt binevenite, Grecia restrictioneaza investitiile in serviciile publice, iar investitorii non-UE au parte de un tratament mai putin avantajos in domeniul bancar, minier, maritim si in cel al transportului aerian.

In ciuda birocratiei ineficiente si a legilor comerciale confuze, infrastructura imbunatatita, precum si energia si telecomunicatiile liberalizate au stimulat investitiile. Acestea sunt monitorizate atunci cand sunt dorite bonusuri pentru stimulare. Atat locuitorii permanenti cat si nonrezidentii pot detine conturi in valuta. Nu exista restrictii sau controale asupra platilor, asupra tranzactiilor imobiliare, transferurilor sau asupra repatrierii profiturilor. Investitiile in regiunile de granita sunt permise numai locuitorilor UE.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.