Instrumentar medical primitiv

1x punct

categorie: Medicina

nota: 8.28

nivel: Facultate

Este un fisier tip doc si are 10 de pagini.

Eruptia Muntelui Verzuviu in anul 79 a ingropat orasele romane Pompei si Herculaneum sub cenusa si piatra ponce. Obiectele sub materialul vulcanic s-au dovedit a fi bine conservate cand au fost excavate secole mai tarziu. Printre artefactele recuperate s-au numarat instrumente chirurgicale de la mai multe situri, cea mai cunoscuta fiind [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Instrumentar medical primitiv

Este un fisier tip doc si are 10 de pagini.

Eruptia Muntelui Verzuviu in anul 79 a ingropat orasele romane Pompei si Herculaneum sub cenusa si piatra ponce. Obiectele sub materialul vulcanic s-au dovedit a fi bine conservate cand au fost excavate secole mai tarziu. Printre artefactele recuperate s-au numarat instrumente chirurgicale de la mai multe situri, cea mai cunoscuta fiind Casa Pompeiilor, numita astfel datorita naturii obiectelor recuperate acolo. In 1947, reproduceri ale acestor instrumente au fost prezentate la Biblioteca de Stiinte ale Sanatatii de la Universitatea din Virginia.

Colectia este unul dintre cele mai bune exemple de supravietuire a instrumentelor de care are nevoie un chirurg in primul secol . De vreme ce Hipocrate (secolul al 5-lea i.Hr.) si Galen (secolul al 2-lea CE) aveau relativ putine inovatii in chirurgie si instrumente chirurgicale, aceasta colectie este tipica practicii chirurgicale pentru aproape un mileniu si lumineaza practica medicinei in Roma antica. De fapt, tehnologia unor instrumente, cum ar fi speculul vaginal, nu s-a schimbat semnificativ pana in secolul al XX-lea.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.