Instructiuni pentru completarea tabelelor IFN

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.80

nivel: Facultate

Perioada de culegere a informatiilor este de doua luni, in intervalul 28.01.-31.03.2008. Timpul fiind scurt, anumite informatii detaliate greu de obtinut, in special in cazul padurilor proprietate privata a persoanelor fizice cu suprafete mici (sub 10 ha), pot fi prezentate insumat pe localitati. In cazul in care unitatile silvice nu detin la aceasta data informatii precise despre toate aspectele[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Instructiuni pentru completarea tabelelor IFN

Perioada de culegere a informatiilor este de doua luni, in intervalul 28.01.-31.03.2008. Timpul fiind scurt, anumite informatii detaliate greu de obtinut, in special in cazul padurilor proprietate privata a persoanelor fizice cu suprafete mici (sub 10 ha), pot fi prezentate insumat pe localitati. In cazul in care unitatile silvice nu detin la aceasta data informatii precise despre toate aspectele studiate, pentru operativitatea lucrarii, se vor inregistra numai datele disponibile, urmand ca restul datelor sa fie colectate in cursul anului.

Se recomanda culegerea datelor privind proprietatile forestiere mai intai de la structurile silvice private de administrare a padurilor, pornind de la considerentul ca acestea au o evidenta foarte clara in ceea ce priveste forma de proprietate a padurilor pe care le administreaza. Datele vor servi la completarea tabelelor P1 - P3. In acest sens, trebuie sa se ia legatura cu ITRSV din raza de activitate, care trebuie sa furnizeze informatii privind denumirea structurilor respective, suprafata terenurilor forestiere pe care le administreaza, adresa la care pot fi contactate etc.

Hartile IFN sunt folosite pentru localizarea proprietatilor forestiere. Ele permit prezentarea cartografica a informatiilor din tabelele IFN. De aceea, utilizarea si arhivarea lor trebuie sa se faca cu cea mai mare grija. Colorarea limitelor si completarea informatiilor privind proprietatile forestiere pe hartile amenajistice se va face cat mai ingrijit posibil, citet, fara stersaturi, taieturi sau mazgalituri, astfel incat persoanele IFN care au sarcina transpunerii informatiei in format digital sa nu fie nevoite sa contacteze autorul pentru a cere lamuriri.

Fiecare echipa IFN va primi copii dupa hartile amenajistice (format A3) ale ocoalelor silvice din judetele repartizate pentru culegerea datelor necesare completarii tabelelor IFN. In cazul in care hartile anumitor OS nu s-au gasit in arhiva ICAS, se va solicita permisiunea directiilor silvice sa se faca copii dupa hartile amenajistice in vigoare pe care acestea le detin. Daca amenajamentul OS este realizat in GIS se va lucra pe harti in format A0. Desi se presupune ca pe hartile OS din structura RNP se regasesc si padurile retrocedate, se vor face copii si dupa hartile padurilor administrate de OS private, daca exista amenajamente intocmite pentru ele, deoarece se pot obtine informatii suplimentare privind vegetatia forestiera (in special despre pasunile impadurite).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.