Instructiuni de plata pentru beneficiarii masurilor

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.77

nivel: Facultate

Beneficiarul trebuie sa se asigure ca valoarea cheltuielilor solicitate spre rambursare (valoarea din factura fara taxe recuperabile) se incadreaza in liniile din bugetul proiectului, atasand la dosarul cererii de plata o incadrare pe linii bugetare a cheltuielilor solicitate la plata, devizele pe obiecte si devizul general aferent transei. Cheltuielile care depasesc valoarea din linia bugetara s[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Instructiuni de plata pentru beneficiarii masurilor

Beneficiarul trebuie sa se asigure ca valoarea cheltuielilor solicitate spre rambursare (valoarea din factura fara taxe recuperabile) se incadreaza in liniile din bugetul proiectului, atasand la dosarul cererii de plata o incadrare pe linii bugetare a cheltuielilor solicitate la plata, devizele pe obiecte si devizul general aferent transei. Cheltuielile care depasesc valoarea din linia bugetara sunt considerate cheltuieli neeligibile prin Programul SAPARD si trebuie suportate de beneficiar.

In cazul achizitiei de servicii, daca au fost emise mai multe facturi, valoarea tuturor facturilor trebuie sa fie egala cu valoarea din devizul financiar de servicii aferente transei de plata.
In cazul achizitiei de lucrari, daca au fost emise mai multe facturi, valoarea tuturor facturilor trebuie sa fie egala cu valoarea din situatia centralizatorului de lucrari aferente transei de plata.

In cazul in care platile se efectueaza prin CEC-uri/ bilete la ordin, beneficiarul trebuie sa prezinte Borderourile de incasare a acestor documente de plata, care trebuie sa fie stampilate si semnate de banca.
In cazul in care plata se efectueaza prin acreditiv extern, trebuie ca la Dosarul Cererii de Plata beneficiarul sa ataseze copii dupa toate documentele solicitate de banca pentru transferul sumelor respective (conform contractului de credit).

Valoarea cheltuielilor eligibile solicitate la ultima transa de plata trebuie sa fie de minim 20% din valoarea totala eligibila a proiectului. Valoarea cheltuielilor de proiectare solicitate la plata de catre beneficiar trebuie sa fie de maxim 12% din valoarea totala eligibila a proiectului exceptand cazurile unde nu sunt constructii, cand aceste costuri nu vor depasi 5% pentru Masurile 1.2, 3.4 si 3.5 si 3% pentru Masura 3.1.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.