Instrainare sau incredere

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.96

nivel: Liceu

. Noile tehnologii au schimbat perceptiile asupra timpului si spatiului, interactiunile dintre oameni, productivitatea muncii, controlul asupra corpului si fetei, modalitatile de petrecere a timpului liber, comunicarea, daca ar fi sa enumeram doar cateva dintre aspectele vietii cotidiene asupra carora impactul tehnologiei a fost urias. MITURI. In paralel cu acest avant tehnologic au aparut si mit[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Instrainare sau incredere

. Noile tehnologii au schimbat perceptiile asupra timpului si spatiului, interactiunile dintre oameni, productivitatea muncii, controlul asupra corpului si fetei, modalitatile de petrecere a timpului liber, comunicarea, daca ar fi sa enumeram doar cateva dintre aspectele vietii cotidiene asupra carora impactul tehnologiei a fost urias. MITURI. In paralel cu acest avant tehnologic au aparut si miturile autodistrugerii prin inovatie. Efectele negative ale tehnologiei nu sunt de neglijat. Mediul inconjurator se modifica si el dramatic ca o consecinta a noilor descoperiri.

In plus, accesul la noile tehnologii este inegal si nu face decat sa mareasca prapastia intre tarile dezvoltate si tarile sarace sau intre diferite categorii socio-demografice. Relatiile sociale se formalizeaza din ce in ce mai mult si traverseaza cu usurinta granitele dintre real si virtual. Intalnirile intre tinerii care se casatoresc nu mai au loc in casele parintilor, cu ritualul de rigoare, ci de multe ori se petrec in spatiul virtual al internetului. Avem prieteni si confidenti pe care ii vedem rar la fata, dar cu care impartasim cele mai intime secrete pe "messenger".

Intelegem oare cat de mult trebuie sa creasca increderea in celalalt pentru a mentine aceste tranzactii sau comunicatii virtuale? DECALAJ TEHNOLOGIC. Pentru romani, socul tehnologiilor de varf a fost probabil mult mai mare in ultimii 15 ani, pentru ca in paralel cu tranzitia economica de la comunism la capitalism, Romania a trebuit sa recupereze rapid si decalajul tehnologic dintre vestul dezvoltat si estul inghetat stiintific la nivelul anilor '60. Chiar daca ritmul schimbarilor este alert, discrepanta intre Romania urbana si cea rurala este inca foarte mare. Ilustrativa este dotarea cu calculator personal, care are o incidenta de 23% in mediul urban si doar de 8% in mediul rural.

De asemenea, numarul posesorilor de telefon mobil este de doua ori mai mare in mediul urban fata de mediul rural. Comunicarea la distanta schimba dramatic vietile oamenilor o data cu aparitia telefonului mobil. Astazi, spre deosebire de altadata, poti vorbi in orice moment, aproape din orice loc de pe planeta. Locul in care te afli poate fi si el identificat cu precizie prin satelit daca esti posesorul unui asemenea dispozitiv mobil. Au fost cazuri de lideri politici asasinati, dupa ce fusesera localizati prin satelit, pentru ca aveau un telefon celular asupra lor.

TELEFONIE. In Romania, 23% dintre gospodarii au un telefon mobil si 20% dintre gospodarii au chiar doua telefoane mobile. Surprinzator, timpul mediu pe care romanii si-l petrec vorbind la telefonul mobil (133 de minute in luna noiembrie) este mai mare decat timpul mediu petrecut cu convorbirile de pe telefonul fix (78 de minute in aceeasi perioada). Este adevarat ca si categoriile care folosesc telefonul celular sunt ceva mai instarite decat categoriile care folosesc mai mult telefonul fix. Factura medie a romanilor pentru retelele de telefonie mobila reprezenta in medie 10% din veniturile familiei, in vreme ce factura medie pentru retelele de telefonie fixa reprezinta aproximativ 7% din venituri.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.