Institutul national al magistraturii - conferinta de presa

3x puncte

categorie: Romana

nota: 9.92

nivel: Facultate

Totodata, INM a fost reprezentat la o serie de intruniri internationale, cum ar fi cele trei intalniri ale Biroului permanent al Retelei de la Lisabona (ultima organizata la Bucuresti, la sediul INM), la Adunarea generala a Retelei de la Lisabona, precum si la cea de-a opta intalnire a Retelei Europene pentru Formare Judiciara (EJTN - European Judiciary Training Network), ocazie cu care INM a obti[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Institutul national al magistraturii - conferinta de presa

Totodata, INM a fost reprezentat la o serie de intruniri internationale, cum ar fi cele trei intalniri ale Biroului permanent al Retelei de la Lisabona (ultima organizata la Bucuresti, la sediul INM), la Adunarea generala a Retelei de la Lisabona, precum si la cea de-a opta intalnire a Retelei Europene pentru Formare Judiciara (EJTN - European Judiciary Training Network), ocazie cu care INM a obtinut statutul de observator in cadrul EJTN, fapt ce va permite magistratilor romani sa participe la actiunile de formare organizate de Retea.

Odata cu aderarea la Uniunea Europeana INM va beneficia de un statut de membru permanent in cadrul Retelei. In 2005, INM a ocupat locul 3 in Europa intre tarile europene participante la programul de schimb Comisiei Europene de intre autoritatile judiciare, atat in ceea ce priveste numarul magistratilor romani care au participat la stagii in strainatate, cat si al magistratilor straini care au fost primiti in instantele si parchetele din Romania.

2. Formarea magistratilor
In perioada 1 ianuarie 2005 - 31 decembrie 2005, INM a organizat 121 seminarii de formare continua, pentru un numar de 3.026 magistrati, in domenii precum Dreptul comunitar, Pregatirea magistratilor recrutati in mod exceptional, CEDO, Drept penal, Dreptul muncii si protectiei sociale, Etica si deontologie, Justitie pentru minori, Medierea, Managementul instantei, Comunicarea in instanta, Relatia cu mass-media, Dreptul mediului. In domeniul dreptului comunitar au fost organizate 20 seminarii si conferinte, pentru un numar de aprox.

500 de magistrati (in special prin intermediul unor programe ca TAIEX si Phare), iar in domeniul drepturilor omului - 13 seminarii, de aceste seminarii beneficiind un numar de aprox. 200 de magistrati. Unii dintre acesti magistrati au beneficiat de o formare aprofundata, parcurgand cicluri de cate 4 seminarii in domeniul ales.

Tot in cursul anului 2005 au demarat doua programe importante de formare, unul pentru purtatorii de cuvant ai instantelor si parchetelor, in domeniul relatiei cu mass-media si unul in domeniul managementului judiciar, pentru magistratii care au ocupat prin concurs functii de conducere in cadrul instantelor si parchetelor.

Din numarul total de seminarii organizate de INM in anul 2005, 40 au fost organizate din fonduri bugetare, restul de 80 fiind finantate din fonduri externe (48 au fost organizate in cadrul programelor Phare, 13 seminarii au fost organizate in colaborare cu TAIEX, 3 seminarii au fost organizate impreuna cu IRZ, 2 seminarii au fost organizate in colaborare cu ABA CEELI, 2 in colaborare cu Fundatia Alternative Sociale - Iasi, 1 seminar a fost finantat de Ambasada Frantei, 4 seminarii au fost finantate de Ambasada Marii Britanii si CMI, 6 seminarii au fost finantate de Centrul de Resurse Juridice si Centrul de Informare al Consiliului Europei, 1 de Consiliul Europei).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.