Institutul Lovaas pentru interventie timpurie

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.96

nivel: Facultate

. Principiul Premack - O activitate care presupune implicare si care se desfasoara mai frecvent (activitate preferata ) poate recompensa o activitate mai putin frecventa care presupune implicare ( e.g., urmarirea unui film preferat poate recompensa strangerea jucariilor ) .
3. Esantionarea recompenselor- incercati o varietate de lucruri ( e.g. , sa fie tacut , aruncati copilul in sus , etc[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Institutul Lovaas pentru interventie timpurie

. Principiul Premack - O activitate care presupune implicare si care se desfasoara mai frecvent (activitate preferata ) poate recompensa o activitate mai putin frecventa care presupune implicare ( e.g., urmarirea unui film preferat poate recompensa strangerea jucariilor ) .
3. Esantionarea recompenselor- incercati o varietate de lucruri ( e.g. , sa fie tacut , aruncati copilul in sus , etc ), si determinati care recompense ii plac copilului .Acest lucru ar trebui sa fie repetat la un interval de timp deoarece preferintele se pot schimba de la o zi la alta .

Indrumari pentru Folosirea Efectiva : Recompensa sa fie disponibila la comportamentul dorit . Nu ar trebui sa fie la dispozitia copilului prin nici un alt mijloc .Trebuie sa fie oferita imediat dupa comportamentul urmarit . Folositi recompense sociale pentru a lega intarzierea dintre trial-uri sau /si intarzierea dintre un raspuns si oferirea unei recompense primare . Stabiliti recompense conditionale ( i.e., recompense secundare) prin alcatuirea unor perechi -lauda , afectiune cu recompense primare .

Cantitati mai mari produc un efect mai puternic , totusi copilul poate sa raspunda doar la cantitati mari de recompense in viitor .
Aceasta procedura este folosita pentru a promova retinerea informatiei in timp prin cresterea sistematica a lungimii timpului pentru care copilul trebuie sa retina informatia . Utilizati aceasta procedura in cazul in care copilul nu este capabil sa treaca de trial-urile in bloc sau prezinta dificultati in invatarea discriminarii intre itemi . Aceasta procedura poate de asemenea sa fie folosita daca copilul are probleme in retinerea itemilor nou achizitionati de-a lungul sesiunilor sau zilelor cand sunt prezentati in random rotation .

Odata ce copilul raspunde corect la item-ul tinta cu o acuratete de 80% sau mai mult in mass trial , incepeti cresterea timpului dintre prezentarea item-ului tinta . Faceti acest lucru prin prezentarea unui item/ sarcina distractoare .Distractorii trebuie sa fie itemi masterati .Ei pot sa fie luati fie din acelasi program fie dintr-un program diferit .Spre exemplu , pot fi folositi initial distractori mai putin complecsi decat item-ul tinta sau chiar recompense ce necesita timp .

Atunci cand folositi trial-uri extinse , item-ul tinta este prezentat drept prim SD , apoi este prezentat un SD distractor iar apoi Sd-ul tinta este prezentat din nou .Alternati intre item tinta #1 si un item distractor pana cand raspunsul la item-ul tinta este 80% sau mai mare .Item-ul distractor poate fi variat .

In cazul in care copilul ofera raspuns corect la SD -ul tinta cu un distractor , cresteti la doi distractori .Dupa cei doi distractori , Sd-ul tinta este prezentat din nou .Daca copilul ofera raspuns corect cel putin in 80% din cazurile item-ului tinta , atunci cresteti la trei distractori .Gradat si sistematic continuati sa cresteti numarul distractorilor , folosind pana la 6-7 distractori in cursul prezentarii item-ului tinta .
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.