Institutii oculte moderne

3x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.51

nivel: Liceu

BANDA ROSIE. Societate secretă chineză de la sfârsitul secolului al XIX-lea care făcea trafic de opiu si lupta împotriva dinastiei Manchu, aflată la conducerea Chinei.

BANDA VERDE. Societate secretă chineză de la sfârsitul secolului al XIX-lea si începutul secolului al XX-lea care se ocupa în special cu traficul de opiu. Nasul ei era Du Yuesheng, un om dur, nemilos si crud, initiat [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Institutii oculte moderne

BANDA ROSIE. Societate secretă chineză de la sfârsitul secolului al XIX-lea care făcea trafic de opiu si lupta împotriva dinastiei Manchu, aflată la conducerea Chinei.

BANDA VERDE. Societate secretă chineză de la sfârsitul secolului al XIX-lea si începutul secolului al XX-lea care se ocupa în special cu traficul de opiu. Nasul ei era Du Yuesheng, un om dur, nemilos si crud, initiat în 1908. Acesta a transformat societatea secretă într-o formidabilă institutie a crimei organizate. Chiang Kai-shek, pe atunci tânăr ofiter, foarte apropiat lui Sun Yat-sen era si el membru al organizetiei Banda Verde.

BĂIETII ALBI. Este prima societate secretă cunoscută în Irlanda, care a actionat de la 1759 (după alte surse, 1761) până la 1787; a fost formată pentru a lupta împotriva opresiunii din ce în ce mai mari pe care o suportau irlandezii de rând din partea autoritătilor engleze de ocupatie. Pentru a se recunoaste între ei, cu prilejul reuniunilor,
membrii societătii îmbrăcau haine albe. Se mai numeau si Levellers (Nivelatorii),deoarece “dărâmau gardurile împrejmuirilor detestate”.

BĂIETII DREPTI. Societate irlandeză a catolicilor, apărută după 1787 când s-a desfiintat Băietii Albi. Scopul lor era să obŃină prin mijloace legale reducerea impozitelor, salarii mai mari, abolirea muncilor degradante si înăltarea câte unei biserici catolice pentru fiecare biserică protestantă existentă în Irlanda; a actionat si împotriva preotilor protestanti.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.