Institutii internationale

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Exista un segment regional al Natiunilor Unite (unul din patru in intreaga lume) care este folosit pentru promovarea comertului international, cooperarii stiintifice si tehnologice, alcatuirea politici care are ca scop dezvoltarea pe termen lung si pentru imbunatatirea mediului inconjurator. In general se discuta zonele de dezvoltare care nu sunt controversate politic. ECE are un numar de membri d[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Institutii internationale

Exista un segment regional al Natiunilor Unite (unul din patru in intreaga lume) care este folosit pentru promovarea comertului international, cooperarii stiintifice si tehnologice, alcatuirea politici care are ca scop dezvoltarea pe termen lung si pentru imbunatatirea mediului inconjurator. In general se discuta zonele de dezvoltare care nu sunt controversate politic. ECE are un numar de membri de aproximativ 34 de tari, cuprinzand atat natiunile Europei de Est si de Vest, Canada si Statele Unite. Secretariatul sau isi are sediul la Geneva.

ECE a jucat un rol important in sprijinirea dezvoltarii transportului international rutier nu numai in Europa, ci si mult mai departe. Accesul sau poate fi observat in faptul ca multe tari ne-europene au semnat conventiile sub prevederile speciale ale Natiunilor Unite, de exemplu, TIR, conteinere, etc.Activitatile Comisiei sunt initiate si supravegheate de diferite Comitete alcatuite din reprezentanti ai Guvernelor membre - de obicei demnitari - care atrag participarea organizatiilor internationale specializate. Unul dintre aceste comitete este Comitetul de Transport Intern.

De cand ECE a devenit un organism coordonator pentru transportul rutier, el a avut doar partial succes in aducerea altor moduri de transport sub "aripa" sa. Aceasta s-a intamplat mai ales din motive istorice.Conventiile de transport pe calea ferata, desi acum parte a ECE, intra inca in atributiile Oficiului Central de Transport International de la Berna desi multe dintre conventiile transportului rutier, pe calea ferata si ale transportului naval intern merg in paralel.

Incercarile unei conventii de transport combinat, incluzand marea, prin Organizatia Maritima Internationala (IMO), au esuat desi au fost facute in continuare incercari de catre Agentia Natiunilor Unite de Comert si Dezvoltare (UNOTAD) in 1980 si a fost stabilita Conventia Multimodala; desi vor mai fi probabil multi ani pana se va pune in aplicare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.