Instalatiile ingineresti si utilajul hotelier

7x puncte

categorie: Management

nota: 10.00

nivel: Facultate

Cerintele de confort ale oamenilor au facut ca instalatiile electrice sa aiba in domeniul hotelariei o imensa aplicare si prin acesta sa capete importanta deosebita. Hotelurile moderne sunt prevazute azi cu echipamente tehnice comparabile cu cele existente in cadrul intrepriderilor industriale. Intretinerea hotelurilor a devenit in mare parte mecanizata, iar deservirea clientelei, bucatariile[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Instalatiile ingineresti si utilajul hotelier

Cerintele de confort ale oamenilor au facut ca instalatiile electrice sa aiba in domeniul hotelariei o imensa aplicare si prin acesta sa capete importanta deosebita. Hotelurile moderne sunt prevazute azi cu echipamente tehnice comparabile cu cele existente in cadrul intrepriderilor industriale. Intretinerea hotelurilor a devenit in mare parte mecanizata, iar deservirea clientelei, bucatariile, spalatoriile si alte servicii sunt prevazute in proportii mari cu echipament tehnic.

Datorita puterii mari absorbite, aproape in toate cazurile, pentru alimentare cu energie electrica a unui hotel este necesar a se prevedea un post de trasformatre.Acesta va fi asezat pe cat posibil in centrul de greutate al cererii de energie, de catre cei mai mari consumatori, spre a face instalatia mai economica si mai sigura in functionare. Alimentarea cu energie electrica se face prin racordare la reteaua localitatii.

Pentru hotelele de clasa superioara de confort se recomanda a se prevedea o alimentare de avarie de la un grup electrogen, destinat a prelua alimentarea consumatorilor ce trebuie sa asigure continuitatea activitatii in hotel.Distributia energiei se face de la un panou general de tensiune joasa, echipat si organizat corespunzator schemei rezultate din gradul de confort cerut. Plecarile din tabloul general alimenteaza mai departe tablourile secundare asezate pe cat de posibil in centrele de greutate ale consumatorilor grupati pe specific.

Dintre instalatiile tehnice electrice o importanta deosebita o are pe de o parte iluminatul, intrucat acesta determina in mod apreciabil atmosfera creata in interiorul hotelului, iar pe de alta patre instalatiile de curenti slabi cu ajutorul carora pot fi satisfacute cerintele de confort ale oaspetilor si de rationalizare a activitatii de deservire si administrare a unei intreprinderi hoteliere.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.