Instalatii si echipamente pentru baruri

7x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Facultate

Dotarile si echipamentele de bar sunt elementele pe care se sprijina practic intreaga functionare a locatiei, investitia presupunandu-se a fi una pe termen lung. Avand in vedere exigentele de functionare si de dotare a barurilor moderne, felul(destinatia), marimea, amplasarea si tipul de clienteala vizat reprezinta factori cruciali in analiza pe care un investitor si firmele la care apeleaza pentr[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Instalatii si echipamente pentru baruri

Dotarile si echipamentele de bar sunt elementele pe care se sprijina practic intreaga functionare a locatiei, investitia presupunandu-se a fi una pe termen lung. Avand in vedere exigentele de functionare si de dotare a barurilor moderne, felul(destinatia), marimea, amplasarea si tipul de clienteala vizat reprezinta factori cruciali in analiza pe care un investitor si firmele la care apeleaza pentru constructie si echipare o vor efectua inainte de a dimensioana intregul ansamblu de bar si de necesarul de echipamente si dotari.

In consecinta, configurarea si dimensionarea zonelor de preparare si de vanzare a zonelor de depozitare si a celor de expunere, incepand cu structura de bar, terminand cu diversele dotari tehnice, trebuie sa asigure fluxul optim de vanzare luate in calcul, in orice moment, inclusiv in cele de varf, fiind proiectata in functie de toate elementele de baza luate in calcul, incepand cu marimea, capacitatea locatiei si destinatia ei. Multi furnizori de echipamente de baruri spun ca, clientii nu solicita consultanta de la furnizorii de echipamente, consultanta fiind data de arhitectii sau designerii care au proiectat locatia respectiva, remarca faptul ca, deocamdata, nu toti proprietarii de baruri sunt dispusi sa investeasca sume importante de bani in echipamente.

90% dintre proprietarii de localuri pun accentul mai mult pe decor si amenajari - de exemplu, sunt dispusi sa investeasca in canapele din piele naturala, televizoare cu plasma sau diverse alte articole pentru decor, datorit normelor europene referitoare la siguranta alimentara, multi manageri de bar isi vor indrepta atentia spre ofertantii de echipamente si dotari, schimbandu-si optica de nevoie si dotarile neconforme din propriile locatii. Echipamentele obligatorii pentru orice bar, care vor fi amplasate la suprafata, in spatele blatului de servire , sunt: statia de cafea (care cuprinde espressorul, filtrul si alte accesorii pentru preparare si servire), statia de bauturi alcoolice si pentru nealcoolice, statia de spalare (cu un numar de chiuvete) si eventual statia speciala de spalat pahare.

Corpurile de dulapuri (partea de jos a structurii barului) vor cuprinde de la sertare normale si frigorifice de depozitare a bauturilor, masini de spalat profesionale, pana la zona prevazuta pentru strans gunoiul zilnic. Statia de cafea cu espressorul mai poate fi amplasat si la vederea, in zona retrobarului, mai ales atunci cand este un model nu doar functional, ci unul cu un design mai deosebit. Esperssoarele reprezinta o piesa forte pentru o cafenea sau un bar de zi, unde se consuma un volum mare de cafea si alte produse pe baza de cafea espreso. Insa de orice fel ar fi barul, espressorul nu poate lipsi din dotare. Asta si pentru ca, unul dintre produsele considerate profitabile pe aceasta piata il constituie cafeaua.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.