Instalatii de aer conditionat

7x puncte

categorie: Marketing

nota: 10.00

nivel: Facultate

Studiile de piata efectuate in ultimul timp au aratat dorinta populatiei de a cunoaste ceea ce inseamna instalatiile de aer conditionat si de a achizitiona aceste produse .Constienta de faptul ca obtinerea succesului pe piata, fiind o firma noua in domeniu doreste sa satisfaca dorintele si nevoile clientilor la cel mai inalt grad, creand astfel cele trei modele de sisteme de aer conditionat menit[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Instalatii de aer conditionat

Studiile de piata efectuate in ultimul timp au aratat dorinta populatiei de a cunoaste ceea ce inseamna instalatiile de aer conditionat si de a achizitiona aceste produse .Constienta de faptul ca obtinerea succesului pe piata, fiind o firma noua in domeniu doreste sa satisfaca dorintele si nevoile clientilor la cel mai inalt grad, creand astfel cele trei modele de sisteme de aer conditionat menite sa acopere mai multe segnente de piata.

Piata de desfacere a firmei InterSab, este deocamdata orasul Bucuresti, in viitor dorind sa mareasca distributia in toata tara. Se preconizeaza ca nu vor fi intimpinate dificultati in acest sens deoarece firma beneficiaza de o sponsorizare semnificativa din afara tarii.
2.2 Caracterizarea pietei
Capacitatea pietei este un alt indicator important al dimensiunii pietei produsului si se calculeaza luand in considerare numarul de consumatori, in cazul nostru aproximativ 200 si intensitatea consumului pe o persoana (I).

Volumul cumparaturii specifice este cantitatea achizitionata de o persoana la o cumparare (Vs). In cazul nostru este de 1 pana la 5 aparate de aer conditionat, deci o medie de 3.
Frecventa de consum este foarte mica (fc), deoarece bunurile produse de noi sunt cu o folosinta indelungata, in medie de 10 ani. Daca structuram productia, respectiv vanzarile pe doua categorii, in functie de pret (prima categorie - aparate de 130 USD - a doua categorie - aparate de 250, respectiv 420 USD) atunci vom calcula doua cote de piata:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.