Instalatia de balast

3x puncte

categorie: Fizica

nota: 9.85

nivel: Facultate

Instalatii de balast generale. Se intalnesc la navele de transport marfuri generale, cu scopul de a realiza modificarea pescajului mediu si de a corecta inclinarile, longitudinala si transversala.
b. Instalatii de balast specializate. Se intalnesc la spargatoarele de gheata, la navele port-containere, portbarje, la docurile plutitoare si la submarine.La nevele spargatoare de gheata se pu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Instalatia de balast

Instalatii de balast generale. Se intalnesc la navele de transport marfuri generale, cu scopul de a realiza modificarea pescajului mediu si de a corecta inclinarile, longitudinala si transversala.
b. Instalatii de balast specializate. Se intalnesc la spargatoarele de gheata, la navele port-containere, portbarje, la docurile plutitoare si la submarine.La nevele spargatoare de gheata se pune problema ca instalatia de balast sa realizeze pe timpul stationarii navei oscilatii cu perioade foarte mari, astfel incat pe timpul stationarii nava sa nu fie prinsa de gheata.

La navele portcontainer, portbarje sau RO-RO, ce imbarca greutati concentrate mari, se pune problema corectarii rapide a inclinarii cauzate de dispunerea excentrica a greutatii la bord. Exista nave portbarje la care incarcarea barjelor, se face prin balastarea navei de baza. Pentru submarine, instalatia de balast determina conditia de imersiune si de ridicare la suprafata.Elementele constructive ale instalatiei de balast (fig 2.1.1) Aceste instalatii sunt formate din pompe, tubulaturi, tancuri de balast, armaturi de comanda si control.

Pompele de balast sunt, in general, de tip centrifugal, care la funtionare au debite mari si sunt autoamorsabile. Ele trebuie sa indeplineasca conditii atat pe aspiratie, cat si pe refulare. Registrele de clasificatie impun dublarea pompei de balast - de obicei aceasta este dublata de pompa de santina.Tubulaturile instalatie de balast .sunt formate din; tubulatura principala prin care circula apa de mare, tubulatura de aerisire atancului de balast si tubulatura instalatiei de masura si control ce monitorizeaza nivelul balastului in tancuri.

Observatie: Tubulatura instalatiei de balast se cupleaza la un capat cu instalatia de introdus apa (magistrala de apa de mare), iar la celalalt capat cu tancurile de balast.Patrunderea apei in corpul navei se face prin valvula Kingston sau priza de fund. La celalalt capat al instalatiei se amenajeaza tancul de balast cu elementele lui (fig. 2.1.2): tubulatura de umplere si golire (1), tubulatura de aerisire (2), tubulatura de masura si control (3).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Fizica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.