Instalarea Windows XP in pasi expliciti

7x puncte

categorie: Informatica

nota: 10.00

nivel: Facultate

In urmatoarele 2-4 minute, setup-ul inspecteaza sumar configuratia hardware a computerului si incarca in memorie o versiune redusa a sistemului de operare:Daca doriti sa reparati Windows-ul existent, din cauza ca acesta nu mai porneste, apasati tasta R. Aceasta metoda functioneaza daca in urma unei pene de curent (sau din alte motive), un fisier important a fost corupt, si din aceasta cauza siste[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Instalarea Windows XP in pasi expliciti

In urmatoarele 2-4 minute, setup-ul inspecteaza sumar configuratia hardware a computerului si incarca in memorie o versiune redusa a sistemului de operare:Daca doriti sa reparati Windows-ul existent, din cauza ca acesta nu mai porneste, apasati tasta R. Aceasta metoda functioneaza daca in urma unei pene de curent (sau din alte motive), un fisier important a fost corupt, si din aceasta cauza sistemul nu mai poate porni. Daca alegeti aceasta optiune, nu mai trebuie sa urmariti pasii de mai jos. Dupa ce setup-ul sterge toate fisierele sistemului, sare la finalul acestei etape (copie pe hard-disk noile fisierele de instalare), apoi trece la etapa 2 a instalarii, explicata in acest tutorial.

Daca NU doriti sa reparati Windows-ul existent, ci sa-l reinstalati, retineti litera partitiei (de la inceputul randului, adica C: sau D: sau E: etc.), apoi apasati tasta pentru a trece mai departe. Daca nu exista o copie de Windows instalata, veti fi trimis automat la pasul urmator:
Aceasta situatie este intalnita cel mai des, si apare atunci cand hard-disk-ul este deja formatat, sau Windows-ul este deja instalat. Aici puteti alege intre:

1) Instalarea Windows-ului peste cel existent, fara a-l dezinstala pe acesta - majoritatea fisierelor vor ramane, dar se vor sterge/suprascrie dosarele: Program Files, WINDOWS si unele din Documents and Settings.
2) Formatarea partitiei cu Windows urmata de instalarea unei noi copii. Aceasta metoda se mai numeste si "instalare pe curat a sistemului", deoarece prin formatare, se sterg complet TOATE INFORMATIILE de pe partitia respectiva, apoi se instaleaza sistemul de la zero.

Aici trebuie sa fiti FOARTE atenti si sa selectati partitia corecta, altfel va puteti alege cu un Windows instalat de 2 ori, sau mai grav, cu informatii importante pierdute (poze, muzica, documente, etc...) OK, sa analizam putin situatia: Trebuie sa stim doua lucruri, si anume pe ce partitie sa instalam si daca sa formatam. O partitie este un hard-disk sau o diviziune a acestuia, iar formatarea presupune stergerea tuturor fisierelor de pe o partitie (cu tot cu sistemul de operare, daca exista).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.