Inspectia aparatului locomotor

3x puncte

categorie: Biologie

nota: 9.56

nivel: Facultate

Auscultatia se face rar pentru aparatul locomotor. Se ausculta articulatiile in miscare; se cauta sa se deceleze cracmente, pocnituri, care de obicei insotesc procese (artroze) si sunt zgomote de frecare.
Testarea sensibilitatii: ne intereseaza sensibilitatea superficiala, tactila, dureroasa si termica, sensibilitatea profunda articulara si vibratorie si sensibilitatea stere[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Inspectia aparatului locomotor

Auscultatia se face rar pentru aparatul locomotor. Se ausculta articulatiile in miscare; se cauta sa se deceleze cracmente, pocnituri, care de obicei insotesc procese (artroze) si sunt zgomote de frecare.
Testarea sensibilitatii: ne intereseaza sensibilitatea superficiala, tactila, dureroasa si termica, sensibilitatea profunda articulara si vibratorie si sensibilitatea stereognozica. Astfel se determina zone normale, zone cu hipestezie, cu hiperestezie sau cu anestezie.

Testarea reflexelor: reflexele osteotendinoase (bicipital, stiloradial, tricipital, rotulian, ahilean) si cele cutanate (abdominale-inferior, mijlociu, superior; cremasterian; cutanat plantar). a).Reflexul stiloradial: informatii despre C5-C6; se ia percutand apofiza stiloida a radiusului; raspunsul reflex este flexia antebratului pe brat, insotita uneori de flectarea degetelor si a mainii. Cand luam reflexul, antebratul trebuie sa fie in usoara pronatie. b).Reflexul tricipital: informatii despre C7; se ia percutand tendonul tricepsului brahial deasupra olecranului; ca raspuns avem extensia antebratului pe brat.

c).Reflexul rotulian sau patelar: corespunde lui L3-L4; se ia percutand tendonul sub rotula; ca raspuns avem extensia gambei pe coapsa. d).Reflexul ahilean: informatii despre S1-S2; se ia percutand tendonul lui Ahile; ca raspuns avem flexia plantara a piciorului. In mod normal Babinski este negativ si se traduce prin flexia halucelui (uneori insotita si de flexia celorlalte degete). Patologic, Babinski pozitiv-se produce extensia halucelui. Mai putem intalni la Babinski extensia halucelui asociata cu rasfrangerea degetelor in evantai-Dupre.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.