Insertia implantului surub imediat postextractional

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.65

nivel: Facultate

Interventia chirurgicala incepe cu incizia si decolarea lamboului mucoperiostal, dupa care urmeaza modelarea tablei osoase, cu reducerea tuturor muchiilor ascutite sau a exostozelor prezente la acest nivel.
2. Forarea neoalveolei se face cu freze calibrate, cu diametru crescand, pana ce se obtine cavitatea corespunzatoare implantului care va fi inserat. Frezele sunt prevazute cu marcaje, p[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Insertia implantului surub imediat postextractional

Interventia chirurgicala incepe cu incizia si decolarea lamboului mucoperiostal, dupa care urmeaza modelarea tablei osoase, cu reducerea tuturor muchiilor ascutite sau a exostozelor prezente la acest nivel.
2. Forarea neoalveolei se face cu freze calibrate, cu diametru crescand, pana ce se obtine cavitatea corespunzatoare implantului care va fi inserat. Frezele sunt prevazute cu marcaje, pentru a determina lungimea de lucru. Este indicat ca dupa fiecare etapa de forare sa se efectueze splalaturi cu ser fiziologic steril.

3. Verificarea cavitatii osoase se face cu ajutorul unor sonde de masura, dupa care se fac spalaturi, pentru a indeparta orice particula de os restanta dupa preparare
Atunci cand se utilizeaza implanturi cilindru cu elemente suplimentare de stabilizare (antirotationale), cum ar fi aripioare laterale, neoalveola suporta o prelucrare suplimentara ce consta in prefigurarea in aceasta a pozitiei si adancimii aripioarelor. Aceasta se face cu un instrument special, dimensionat pe lungimea si diametrul fiecarui implant cilindru.

• 4. Insertia implantului se face mai intai prin pozitionarea atunci cand exista aripioare laterale in concordanta lacasurile create in neoalveola, pozitionare care se face manual, folosind suportul de transport al implantului care este prevazut la ambalajul implantului, asupra caruia se exercita dupa pozitionare o usoara presiune manuala pentru o stabilizare initiala, iar dupa indepartarea suportului, insertia implantului se definitiveaza cu un instrument de pozitionare, pe care se aplica lovituri dozate de ciocan. Ciocanul este prevazut cu cap de teflon pentru a atenua socul mecanic asupra campului primitor de implant.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.