Insecticide

1x punct

categorie: Chimie

nota: 8.80

nivel: Facultate

Clasificarea insecticidelor este realizata in cateva moduri diferite :
Insecticidele sistemice sunt incorporate in tratarea plantelor. Insecetele ingereaza insecticidul in timp ce se hranesc din plante.Contactul direct cu insecticidul este daunator insectelor. Eficienta este adesea legata de calitatea aplicarii pesticidului, cu mici picaturi care imbunatatesc performantele.

I[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Insecticide

Clasificarea insecticidelor este realizata in cateva moduri diferite :
Insecticidele sistemice sunt incorporate in tratarea plantelor. Insecetele ingereaza insecticidul in timp ce se hranesc din plante.Contactul direct cu insecticidul este daunator insectelor. Eficienta este adesea legata de calitatea aplicarii pesticidului, cu mici picaturi care imbunatatesc performantele.

Insecticidele naturale, precum nicotina sau pyrenthrum, sunt facute de plante ca forma de protectie impotriva insectelor. Utilizarea nicotinei bazata pe insecticide a fost ingradita in USA din 2001 pentru a preintampina eventualele probleme aparute prin contaminarea alimentelor cu aceasta.

Insecticidele anorganice sunt fabricate cu metale si includ urme de cupru - si fluor, care acum sunt rar folosite, dar si sulf, adesea utilizat.Insecticidele organice sunt chimicale sintetica care comprina un numar mare de pesticide ce pot fi folosite.

Modul de actionare - cum ucid pesticidele sau cum A© dezarmeaza A>> un parazit - este un alt mod de categorisire a insecticidelor. Modul de actiune este important in prezicerea timpului in care insecticidul va deveni toxic si pentru specii care nu sunt direct legate, precum pestii, pasarile si mamiferele.

Metalele grele, precum plumbul, mercurul, arsenicul, ca si toxinele din plante, cum este nicotina au fost indelung folosite de-a lungul anilor. Multe plante au fost utilizate ca A© rude A>> ale insecticidelor de secole, incluzand tutunul si pyrethrum. Unii fermieri au raportat succese in utilizarea spray-ului din alcolul cred fermentat ca un insecticid eficient.

Categoriile de insecticide folosite in activitatiile de curatenie
Principalele substante utilizate in activitatea de curatenie si intretinere sunt: detergentii, substantele dezinfectante, produsele petroliere, sapunurile, substante pentru intretinerea pardoselilor, substante de curatat, substante odorizante si dezodorizante, substante insecticide si raticide. Detergentii sunt substante tensioactive, cu actiune curatitoare si dezinfectanta.

Se dizolva in apa, intr-o anumita proportie, obtinandu-se astfel o solutie in care se spala diferite obiecte sau se sterg suprafetele de curatat. Substantele dezinfectante se folosesc pentru distrugerea bacteriilor si a altor microorganisme patogene ce se gasesc in mediul extern, pe piele si pe anumite suprafete.

Substantele insecticide sau raticide. Substantele insecticide sunt folosite pentru distrugerea insectelor, iar raticidele pentru rozatoare. Aceste produse trebuie sa aiba o buna stabilitate chimica fata de agentii atmosferici, o volubilitate redusa si o toxocitate corespunzatoare scopului pentru care sunt destinate.

Pentru eficienta acivitatii , firmele care lucreaza cu aceste substante ,se informeaza la specialisti din Institutul de cercetare " I. Cantacuzino" Bucuresti si Institutul de Igiena si Sanatate Publica Bucuresti in vederea imbunatatirii procedurii de lucru. Substantele folosite sunt aprobate de Ministerul Sanatatii si Ministrul Agriculturii , sunt slab toxice pentru oameni si animale si au componente biodegradabile .

Caracteristicile tehnice
Aviz nr. nr.921 BIO/24.06.2009 emis de Ministerul Sanatatii pentru vinderea de produse biocide
Insecticid concentrat, pentru a fi dizolvat in apa. Contine 20% imidacloprida (cloronicotinil) si 5% alfa-cipermetrin (piretroid) microincapsulat.

Daunator
Periculos pentru mediu
Daunator daca este inghitit are efecte negative asupra organismelor acvatice, poate produce schimbari pe termen lung in compozitia apelor din mediul inconjurator.Nu lasati la indemana copiilor. Nu depozitati langa alimente, bauturi sau hrana pentru animale. Evitati contaminarea ochilor. In caz de ingestie, consultati imediat medicul - aratatii ambalajul sau eticheta. Evitati imprastierea in natura. Urmati instructiunile de utilizare sau cele prevazute in fisa de siguranta.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Chimie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.