Inregistrarea magnetica a semnalului de TV

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.85

nivel: Facultate

In anul 1965 firma PHILIPS reuseste standardizarea casetei audio COMPACT CASSETE cu banda magnetica cu latimea de 3.81 mm, viteza de deplasare a benzii fiind de 4.75 cm/sec. Exista urmatoarele tipuri uzuale de casete: C60 (grosimea benzii de 18m) = 60min, C90 (12m), C120 (9m). Casetele de inalta fidelitate (HI-FI) sunt cu zgomot redus L (LOW- NOISE) si nivel mare H (HIGH OUTPUT). In spatele caset[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Inregistrarea magnetica a semnalului de TV

In anul 1965 firma PHILIPS reuseste standardizarea casetei audio COMPACT CASSETE cu banda magnetica cu latimea de 3.81 mm, viteza de deplasare a benzii fiind de 4.75 cm/sec. Exista urmatoarele tipuri uzuale de casete: C60 (grosimea benzii de 18m) = 60min, C90 (12m), C120 (9m). Casetele de inalta fidelitate (HI-FI) sunt cu zgomot redus L (LOW- NOISE) si nivel mare H (HIGH OUTPUT). In spatele casetei exista niste decupari cu aripioare de siguranta (pentru a permite unor dispozitive sa intre in decuparile respective), pentru inregistrare sau pentru corectiile de inregistrare-redare (sisteme DOLBY, etc.).

Exista (in special in SUA, Japonia) si casete Cartridge cu banda magnetica de magnetofon (latimea de 6.25 mm, viteza 9.53 cm/sec), infasurata pe un singur butuc, formand in timpul functionarii o bucla fara sfarsit. Are 8 piste monofonice, 4 stereofonice sau 2 quadrofonice. Pentru parcurgerea succesiva a pistelor, capetele se deplaseaza automat. Nu are derulare rapida. In anul 1968 firma PHILIPS lanseaza pe piata magnetoscopul (cu role) destinat amatorilor. In 1969 firma SONY produce prima caseta cu banda, cu latimea de 3/4 toli = 19.4 mm, destinata sistemului U-matic (LOW BAND).

Casetoscoapele, comercializate din 1971, au caracteristici semiprofesionale. In 1972 PHILIPS elaboreaza primul sistem de inregistrare VCR (VIDEO CASSETTE RECORDER) pentru amatori si caseta video cu banda ingusta (1/2 toli = 12.7 mm), folosita si astazi.
Sistemul VCR utilizeaza MF pentru semnalul de luminanta si transpunerea semnalului de crominanta la frecvente inferioare.
In 1975 in Japonia, sunt lansate pe piata sistemele BETAMAX , propuse de SONY, si VHS (video home system) concepute de firma JVC.

Fata de sistemul VCR ambele sisteme utilizeaza capete magnetice cu azimut, ceea ce permite eliminarea spatiilor de garda intre pistele oblice reducandu-se viteza de derulare a benzii (1.87 cm/sec la BETAMAX, si 2.34 cm/sec la VHS) si viteza normala-STANDARD PLAY. Durata casetei este 3-4 ore. Se impune sistemul VHS, datorita robustetii mecanice.In 1977 firma PHILIPS revine cu sistemul VCR/LP (long play), avand capete magnetice cu azimut (caseta de 3 ore).

Firma GRUNDIG atinge 4 ore pe o caseta cu sistemul SVR (super video recorder). Desi ambele variante europene VCR/LP si SVR asigura performante superioare celor japoneze, apar prea tarziu pentru a recuceri piata si vor fi abandonate (poate si din cauza pretului). Firma PHILIPS mai propune sistemul V-2000, cu inregistrarea casetei in ambele sensuri de derulare (flip-over, ca la casete audio).
O caseta atinge 8 ore (ex. VR 2025 PHILIPS sau 2*4 GRUNDIG).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.