Inovatia si strategia

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.77

nivel: Facultate

2.1. Libertatea optiunii inovative
Totul este in vesnica inovare. Intre ceea ce ni se intampla - stimulul - si raspunsul nostru se afla libertatea noastra, puterea de a alege acest raspuns. Libertatea optiunii implica inzestrari ca: imaginatie (abilitatea de a crea in mintea noastra dincolo de realitatea prezenta), constiinta morala (un simt al binelui si al raului, al principiilor care ne [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Inovatia si strategia

2.1. Libertatea optiunii inovative
Totul este in vesnica inovare. Intre ceea ce ni se intampla - stimulul - si raspunsul nostru se afla libertatea noastra, puterea de a alege acest raspuns. Libertatea optiunii implica inzestrari ca: imaginatie (abilitatea de a crea in mintea noastra dincolo de realitatea prezenta), constiinta morala (un simt al binelui si al raului, al principiilor care ne guverneaza comportamentul), vointa autonoma (facultatea de a actiona conform constiintei noastre, liberi de orice alta influenta).

Fiecare dintre noi avem un "cerc al preocuparilor" si un "cerc al influentei". Putem actiona continuu pentru marirea cercului influentei personale asupra propriei persoane si asupra mediului, putem inova si putem percepe inovarea.Realitatile din Romania sunt altele decat cele din alte tari. Putem vedea totul prin prisma "istoriei locale". Astfel avem sanse crescute de a face aplicatii de succes.

In anii viitori se poate intampla sa se schimbe foarte mult logica valorilor si toate strategiile construite azi pentru acesti ani sa nu poata fi folosite cu succes. De aceea e nevoie de o viziune mult diferita. Sunt de asteptat mutatii profunde in stilul de viata, in aprecierea valorii in general, in alegerea obiectivelor. Daca azi ecologia este pentru noi mai mult un concept teoretic, ea va deveni un domeniu practic de foarte mare interes.

In acest context preocuparile umaniste vor capata valoare pragmatica, arta va conferi caracteristici deosebite activitatilor si produselor personalizate. Desi nu ne vine sa credem, obisnuintele noastre vor cunoaste modificari profunde. Se spune ca incercarile sunt pentru cei vrednici. Dificultatile actuale ne vor oferi sansa de a cauta si de a gasi solutii neconventionale in toate domeniile care au azi probleme. Asa s-a intamplat intotdeauna de-a lungul istoriei. Doar cei care nu au vrut sa inteleaga talcul provocarilor vietii au disparut. Ceilalti au construit. Si noi putem construi in alta viziune lumea de azi pentru a avea consecinte maine.

Pentru ca sansele existente sa fie valorificate putem accepta jocul serios al vietii, putem gasi binele care exista in orice rau. Aceasta este marea sansa pe care o putem folosi cu indrazneala si intelepciune!
In plan concret putem, in sfarsit, sa ne cautam intelepciunea pe care o avem si sa o urmam. Doar asa vom reusi sa ne echilibram ca oameni si ca societate, sa oferim lumii ceea ce avem mai bun. (35)

Intreaga viata este miscare. Nimic nu ramane la fel de la un moment la altul. A ramane la fel, sau a cauta sa ramai, este impotriva legilor vietii. Schimbandu-ne ideile despre "corect" si "gresit", schimbandu-ne parerile, conceptiile, teoriile, modelele - putem permite adevarurilor noastre celor mai profunde sa se modifice, si odata cu acestea sa ne modificam si noi. Evolutia se afla in noile noastre idei despre cine suntem. In noile noastre idei legate de "Cine, Ce, Unde, Cand, Cum si De ce" se afla emotia, entuziasmul, creatia. Putem fi cei care inlocuiesc "binele" cu "mai binele".(38)

Fiecare actiune pe care o face o persoana este considerata de catre acea persoana ca fiind o actiune corecta, in lumina a ceea ce ea se straduieste si doreste sa faca. E posibil ca cineva sa nu fie de acord cu modelul altora despre lume, cu gandirea etica si morala a altora, cu intelegerile sau cu deciziile lor - dar acei "altii" sunt de acord cu ele, bazandu-se pe propriile criterii de valoare - care evolueaza si ele odata cu indivizii si societatea. Ceea ce societatea a considerat cu catva timp in urma ca fiind "corect", este considerat azi ca fiind "gresit"; ceea ce unii am considerat ca fiind "gresit" intr-un trecut nu prea indepartat, zicem acum ca este "corect".

Uneori condamnam pe altcineva care nu a reusit sa tina pasul cu propriile noastre idei in permanenta schimbare, referitoare la ce este permis si ce nu. Schimbandu-ne parerea despre ceea ce este "corect" si "gresit", noi evoluam. Uneori, poate, suntem atat de multi cei care insistam sa credem ca valorile pe care le avem sunt cele corecte si perfecte si ca toti ceilalti ar trebui sa adere la ele. Unii suntem plini de automultumire si convingere ca avem dreptate. Ideile noastre despre "corect" si "gresit" ne definesc pe noi, ne arata cine suntem noi cu adevarat.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.