Inovatia si strategia

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.77

nivel: Facultate

Fiecare actiune pe care o face o persoana este considerata de catre acea persoana ca fiind o actiune corecta, in lumina a ceea ce ea se straduieste si doreste sa faca. E posibil ca cineva sa nu fie de acord cu modelul altora despre lume, cu gandirea etica si morala a altora, cu intelegerile sau cu deciziile lor - dar acei "altii" sunt de acord cu ele, bazandu-se pe propriile criterii de valoare - [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Inovatia si strategia

Fiecare actiune pe care o face o persoana este considerata de catre acea persoana ca fiind o actiune corecta, in lumina a ceea ce ea se straduieste si doreste sa faca. E posibil ca cineva sa nu fie de acord cu modelul altora despre lume, cu gandirea etica si morala a altora, cu intelegerile sau cu deciziile lor - dar acei "altii" sunt de acord cu ele, bazandu-se pe propriile criterii de valoare - care evolueaza si ele odata cu indivizii si societatea.

Ceea ce societatea a considerat cu catva timp in urma ca fiind "corect", este considerat azi ca fiind "gresit"; ceea ce unii am considerat ca fiind "gresit" intr-un trecut nu prea indepartat, zicem acum ca este "corect". Uneori condamnam pe altcineva care nu a reusit sa tina pasul cu propriile noastre idei in permanenta schimbare, referitoare la ce este permis si ce nu. Schimbandu-ne parerea despre ceea ce este "corect" si "gresit", noi evoluam. Uneori, poate, suntem atat de multi cei care insistam sa credem ca valorile pe care le avem sunt cele corecte si perfecte si ca toti ceilalti ar trebui sa adere la ele.

Unii suntem plini de automultumire si convingere ca avem dreptate. Ideile noastre despre "corect" si "gresit" ne definesc pe noi, ne arata cine suntem noi cu adevarat. Cred, alaturi de multi altii, ca nu e bine sa cerem altora sa se defineasca ei insisi conform cu definitiile noastre. Putem sa ne oferim sansa de a-i ajuta si pe altii sa hotarasca singuri, in cunostinta de cauza, cine sunt cu adevarat, ce vor sa faca, cand vor sa faca, cum vor sa faca, unde vor sa faca si de ce vor sa faca ceva. Un consultant constient de consecintele activitatii sale poate proceda astfel de la bun inceput.

Perceptiile si interpretarile noastre sunt cele care ne afecteaza emotiile, care neaga sau nu responsabilitatea si aduc acuze. Acceptand responsabilitatea, ne vom accepta egoismul, dependentele si esecurile, lasand sa iasa generozitatea, blandetea si dreptul de a decide in cunostinta de cauza ce e etic si ce nu. Fiecare dintre noi poate lua o decizie constienta, modificandu-ne interpretarile - pentru a modifica lumea noastra, pentru a ne simti mai maturi, mai intelegatori.

O persoana matura stie ca nu ai niciodata voie sa incalci liberul arbitru al altcuiva, ca nu ai voie sa intri in gandurile altuia, si ca spatiul "interior privat" al altcuiva nu trebuie niciodata violat. Adanc, in interiorul nostru, exista un sistem intern de indrumare. Problema lui "cine suntem" si "cine alegem noi, in mod constient, sa fim" este una de mare importanta.

In educatia noastra putem pune un accent mult mai mare pe concepte legate de viziunea noastra individuala si colectiva despre: dezvoltarea propriei personalitati, rezolvari pasnice ale conflictelor, creativitate angajata, pretuirea vietii, corectitudine, toleranta, deosebiri si asemanari, economie etica, constienta creatoare si puterea mintii, cinste si responsabilitate, stiinta si spiritualitate etc.(37)
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.