Inovarea si tehnologiile informationale

1x punct

categorie: Management

nota: 9.65

nivel: Facultate

Organizatiile au tendinta de a folosi in mod traditional tehnologiile noi care apar; doar mai tarziu constientizeaza potentialul acestora si fac schimbarile aferente necesare. Din punctul de vedere al utilizarii tehnologiilor informationale organizatiile se pot afla in faza de adoptare, de adaptare sau de inventie.

Transformarea unei organizatii, dintr-una traditionala, ierarhica, i[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Inovarea si tehnologiile informationale

Organizatiile au tendinta de a folosi in mod traditional tehnologiile noi care apar; doar mai tarziu constientizeaza potentialul acestora si fac schimbarile aferente necesare. Din punctul de vedere al utilizarii tehnologiilor informationale organizatiile se pot afla in faza de adoptare, de adaptare sau de inventie.

Transformarea unei organizatii, dintr-una traditionala, ierarhica, intr-una bazata pe retele informationale este complexa.Odata cu trecerea de la economia bazata pe industrie la cea bazata pe informatie, abordarea manageriala potrivita este tot mai strans legata de caracteristicile organizatiei. Tehnologia utilizata si mediul dinafara sunt variabile cheie. Organizatiile variaza ca forma. Abordarea ierarhica orientata spre proces tinde sa fie mai eficienta in organizatii stabile/inchise; managementul in retea este mai eficient in organizatiile adaptabile/deschise, cu un grad ridicat de complexitate si nesiguranta.

8.1. Reigineria
Permite imbunatatiri radicale ale activitatii, prin schimbari fundamentale in procesele organizationale. Pasii cheie includ reproiectarea, reechiparea si reorchestrarea.
Reproiectarea. Orientarea pe perspectiva ambitioasa, cu accent pe imbunatatirea activitatilor transfunctionale, prin "gandire patrunzatoare" poate conduce la micsorari de costuri foarte semnificative; la scaderi mari de costuri sunt necesare procese noi.

Obiectivele vizionare necesita regandirea modului in care organizatia functioneaza si dezvolta "afaceri". Schimbarile fundamentale vizeaza:Informarea. Impartind informatiile interorganizational (cu furnizorii, alti parteneri).Monitorizarea. Observarea continua a problemelor importante legate de propria activitate in toata complexitatea ei si asigurarea feedbak-ului prompt.Parteneriatul. Formarea de aliante strategice.

Cedarea. Renuntarea la activitatile secundare, in favoarea altor organizatii.Planificarea anticipata. Anuntarea dinainte, atunci cand "este posibil sa ai nevoie" de ceva.Standardizarea. Incercarea de a obtine uniformitate intr-un mod care sa imbunatateasca produsele si serviciile oferite.

Simplificarea. Prin scurtare, instruire clara, eliminarea pasilor inutili etc.Restrangerea. Eliminarea unor niveluri ierarhice de management.Eliminarea. Eliminarea pasilor inutili, in noile conditii ale procesului reproiectat.Provocarea. Analizarea temeinica a proceselor organizationale curente, pe un "ton provocator radical", pentru a se vedea daca este absolut necesar sau nu. Paralelismul. Realizarea mai multor pasi (operatii) in acelasi timp.

Reinnoirea. Pentru a reinnoi echipamentele necesare restructurarii, este importanta o intelegere a actualei baze detinute, a retelelor de echipamente, a procedurilor si datelor disponibile - pentru a evalua felul in care ar trebui sa arate noua structura, inclusiv din punct de vedere informational. Frecvent se face comparatia cu cele mai renumite organizatii din acelasi domeniu, apeland si la previziuni in legatura cu domeniul si directia dorita.

DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.