Inovarea si managementul cunostintelor

1x punct

categorie: Management

nota: 9.44

nivel: Facultate

Societatea cunoasterii reprezinta mai mult decat societatea informationala si societatea informatica, inglobandu-le de fapt pe acestea. Societatea cunoasterii presupune:extindere si aprofundare a cunoasterii stiintifice si a adevarului despre existenta;utilizarea si managementul cunoasterii existente;producerea de cunoastere noua;diseminare fara precedent a cunoasterii pentru toti oamenii prin mij[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Inovarea si managementul cunostintelor

Societatea cunoasterii reprezinta mai mult decat societatea informationala si societatea informatica, inglobandu-le de fapt pe acestea. Societatea cunoasterii presupune:extindere si aprofundare a cunoasterii stiintifice si a adevarului despre existenta;utilizarea si managementul cunoasterii existente;producerea de cunoastere noua;diseminare fara precedent a cunoasterii pentru toti oamenii prin mijloace noi (Internet, e-learning);

7.1. Aspecte si categorii ale cunosterii:cunostinte codificate, echivalente cu informatiile, au fost explicitate de catre posesor si se gasesc intr-o forma pregatita pentru transfer;cunostinte comune, acceptate ca standard, fara a fi explicitate formal;cunostinte sociale, despre relatiile culturale si interpersonale si se refera la valori impartasite pe scara larga;cunostinte incorporate, tacite, legate de experienta, abilitatile unei persoane.

7.1.1. Cunoasterea ca resursa inovativa
Daca la inceput studiul inovatiei in domeniul industrial era concentrat spre inovatie in sine, in timp a devenit tot mai evident ca trebuie studiate pattern-urile specifice comportamentului firmei prin care se permite dezvoltarea de inovatii.

Fiecare firma are un mod de dezvoltare propriu, bazat pe un comportament greu de imitat de alte firme, care combina intr-un mod unic competente si capabilitati organizationale, functionale, tehnologice. Acestea se imbunatatesc in timp prin acumularea, aplicarea si imbogatirea cunostintelor intangibile. Avantajul competitiv al unei firme consta in modul in care aceste cunostinte adauga valoare produselor/serviciilor acesteia.(32)

7.2. Organizatii bazate pe cunoastere
Organizatiile bazate pe cunoastere marcheaza convergenta intre doua fenomene definitorii pentru natura umana: cel al cunoasterii si cel al organizarii, intr-o constructie sociala emblematica pentru ideile de competenta colectiva, actiune inteligenta si performanta durabila.

Pentru acestea problema limitelor cunoasterii e o preocupare continua; fiecare din ele isi elaboreaza si testeaza continuu reprezentarile despre mediul de afaceri, misiunea si competentele proprii, facandu-le inteligibile membrilor sai.

In functionarea unor asemenea organizatii sunt determinante procesele de:inovare (crearea de cunostinte noi);invatare (asimilarea de cunostinte);interactivitate (impartasirea cunostintelor).(32)
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.