Inima - motorul organismului

3x puncte

categorie: Biologie

nota: 7.78

nivel: Liceu

Camerele inimii sunt aranjate în perechi,fiecare având un atriu cu perete subțire,ce primește sângele de la vene. Fiecare atriu pompează sângele printr-o valvă în ventricol, ce are pereții mai groși, care, la rândul lui, îl pompează într-o arteră principală.Cele două artrii se găsesc în spatele și deasupra celor două ventricule.Amândouă artriile și amândouă ventricule sunt alăturate.Porțiunile din[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Inima - motorul organismului

Camerele inimii sunt aranjate în perechi,fiecare având un atriu cu perete subțire,ce primește sângele de la vene. Fiecare atriu pompează sângele printr-o valvă în ventricol, ce are pereții mai groși, care, la rândul lui, îl pompează într-o arteră principală.Cele două artrii se găsesc în spatele și deasupra celor două ventricule.Amândouă artriile și amândouă ventricule sunt alăturate.Porțiunile din perete care le separă sunt denumite septuri: interatrial și interventricular.

Mecanismul de funcționare
Sângele revine la inima de la plămîni prin venele pulmonoare aducând o noua cantitate de oxigen. Pătrunde în atriul stâng, care se contractă și împinge sângele,printr-o valvă denumită valva mitrală, în ventriculul stâng.După aceea,ventriculul stâng se contractă și, înacest timp, valva mitrală se închide,astfel încât sângele poate trece numai către aortă prin valvele aortice deschise.Sângele ajunge la țeseturi,unde eliberează oxigen.

Sângele se reîntoarce la inima din jumatatea inferioară a corpului prin vena cavă inferioară, iar din jumătatea superioară a corpului prin vena cavă superioară. Pătrunde în atriul drept, acesta se contractă și sângele trece în ventriculul drept prin valva tricuspidă.Contracția ventriculului drept expulzează sângele în artera pulmonoară prin valvele pulmonare, către plămîni, de unde preia o nouă cantitate de oxigen.Se întoarce apoi la inimă prin venele pulmonare pentru un nou ciclu.Acest proces este repetat de 50-60 de ori în fiecare minută.

Ritmul cardiac
Cu fiecare bătaie a inimii, cele două artrii se contracă împreună și Încarcă ventriculii cu sânge. După aceea are loc contracția ventriculelor. După aceea are loc contracția ventriculelor. Sincronizarea acesteor contracții este dependentă de un sistem electricde control al ritmului. Principalul centru de control este nodul sinoatrial din atriul drept. De aici, impulsuri sunt conduse la cele două atrii, determinând contracția acestora.Există și in alt nod, atrio-ventricular,situat la jocțiunea dintre atrii și ventriculi.

Acesta întârzie impulsul de contracție, după care îl conduce printr-un fascicul de fibre denumit fasciculul His.După ce a fost condus prin fascicul, impulsul se răspindește prin ventriculi, determinând contracția acestora imediat după cea a celor două atrii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.