Inima

5x puncte

categorie: Biologie

nota: 9.92

nivel: Liceu

Muschiul cardiac are nevoie de alimentare proprie cu sange pentru a putea functiona . Aceste artere se desprind din aorta si se numesc artere coronare.Sangele incarcat cu CO2 si cu produsi de descompunere este transportat de venele cardiace in vena cava.
Inima adultului are forma de piramida ; este situata in partea inferioara a cutiei toracice pe mijloc ,un pic deplasata spre stanga. Capa[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Inima

Muschiul cardiac are nevoie de alimentare proprie cu sange pentru a putea functiona . Aceste artere se desprind din aorta si se numesc artere coronare.Sangele incarcat cu CO2 si cu produsi de descompunere este transportat de venele cardiace in vena cava.
Inima adultului are forma de piramida ; este situata in partea inferioara a cutiei toracice pe mijloc ,un pic deplasata spre stanga. Capatul ascuti (apex) este indreptat spre stanga.Pe suprafata exterioara inima este brazdata in jur de un sant ingust,sinus coronarian care separa atriile de ventriculi.

Inima este sprijinita de lobii pulmonari si de vasele mari de sange ; varful inimii se odihneste pe muschiul in forma de cupola numit diafragma.In exterior inima este invelita integral de o membrana numita pericard.Interiorul tesutului fibros este captusit cu 2 foite subtiri.Suprafata cardiaca este acoperita de de stratul exterior,epicardul care suflecata si dublata formeaza invelisul parietal.In interiorul inimii se afla un tesut,endocardul,care captuseste cavitatile inimii si valvele acesteia.Aceasta membrana inchide etans inima si impiedica scurgerea sangelui.

Intre membrana interioara si invelisul exterior al inimii functioneaza uzina energetica a inimi , miocardul .Fasciculele musculare cardiace inconjoara toate cavitatiile si formeaza pereti , apoi valvele care despart atriile de ventricule formeaza niste noduli.Ventriculul stang propulseaza sangele cu o presiune mare care asigura transportul in tot corpul . Sarcina ventriculului drept este mai mica - sa irige plamanii cu sange - aceasta cavitate este vecina cu ventriculul stang.
Muschiul cardiac este un amestec ciudat al celor 2 tipuri principale de muschi din corp : muschiul scheletic si muschii visceral.

Muschiul cardiac nu poate fi coordonat voluntar, reactioneaza la excitatiile sistemului nervos autonom sau la comenzile realizate de sine.Fibrele cardiace sunt celule uriase.Contin filamente de actina si miozina si contractia lor are loc in acelasi fel ca la alte tesuturi musculare.Contin multe mitocondrii : acestea sunt uzinele de energie ale celulei, ele transforma hrana in energie.Totusi se deosebesc de ceilalati muschi prin felul in care trec impulsurile electrice prin fasciculele fibroase.Din pt. de vedere structural miocardul este format dintr-o retea de celule independente;ele alcatuiesc o grupare de celule care functioneaza impreuna ca o celula uriasa pentru atingerea unui scop comun.Aceasta grupare se numeste sincitiu functional.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.