Ingrijiri post-operatorii

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

laparoscopica) pana la 7-10 zile (chirurgie deschisa); se suprapune intervalului de la sfarsitul interventiei chirurgicale pana la parasirea spitalului.Trebuie luate masuri care sa previna sau sa trateze unele incidente sau accidente post-operatorii imediate sau precoce, favorizand o insanatosire rapida a pacienAZtului prin recuAZperarea functiilor vitale periclitate de traumatismul chirurgical. DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Ingrijiri post-operatorii

laparoscopica) pana la 7-10 zile (chirurgie deschisa); se suprapune intervalului de la sfarsitul interventiei chirurgicale pana la parasirea spitalului.Trebuie luate masuri care sa previna sau sa trateze unele incidente sau accidente post-operatorii imediate sau precoce, favorizand o insanatosire rapida a pacienAZtului prin recuAZperarea functiilor vitale periclitate de traumatismul chirurgical.
1. Intoarcerea bolnavului la pat

Se face cu brancardul, de preferinta insotit de medicul anestezist care asigura securitatea functiei respiratorii si cardio-vasculare, pan la salonul destinat urmaririi post-operatorii a bolnavului. Acest salon sa fie amplasat intr-un loc linistit al sectiei, cu o temperatura de cca. 20sC, slab iluminat, cu lenjerie curata pe patul incalzit electric sau cu sticle cu apa calda ce vor fi indepartate cand bolnavul este asezat in pat.Pozitia bolnavului in pat → adaptata tipului de anestezie si de interventie chirurgicala:

- anestezie rahidiana → decubit dorsal fara perna sau chiar usor Trendelenburg; anestezie generala → se recomanda decubit lateral, cu membrul inferior de deasupra flectat si fata spre perna, pentru ca in caz de varsatura bolnavul sa nu aspire continutul gastric.
Se supravegheaza trezirea bolnavului, cu revenirea starii de constienta, a sensibilitatii si a motilitatii.
Dupa trezire, bolnavul va fi asezat in pozitia pe care o suporta cel mai bine; se recomanAZda pozitia Fowler (permite o relaxare a musculaturii membrelor inferioare si abdoAZmeAZnuAZlui, miscarile respiratorii se pot efectua mai usor).
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.