Ingrijiri acordate nou-nascutului

7x puncte

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

De-a lungul aproape intregii istorii, mamele si nou-nascutii lor au stat impreuna dupa nastere.Bebelusii au stat in siguranta si la caldura, cu acces usor la laptele matern, iar mamele si bebelusii au invatat unii despre ceilalti. Incepand cu secolul al XX-lea, pe masura ce nasterea a intrat in spitale, majoritatea bebelusilor nu au mai stat impreuna cu mamele lor dupa nastere.Mama a fost trimisa [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Ingrijiri acordate nou-nascutului

De-a lungul aproape intregii istorii, mamele si nou-nascutii lor au stat impreuna dupa nastere.Bebelusii au stat in siguranta si la caldura, cu acces usor la laptele matern, iar mamele si bebelusii au invatat unii despre ceilalti. Incepand cu secolul al XX-lea, pe masura ce nasterea a intrat in spitale, majoritatea bebelusilor nu au mai stat impreuna cu mamele lor dupa nastere.Mama a fost trimisa intr-o camera de spital, in timp ce bebelusul ei era dus intr-un salon pentru nou-nascuti. Mamele asteptau indelung pana sa isi vada copii, iar nou-nascutii lor le vizitau, de

obicei, numai dupa un program de hranire bine stabilit. Comunitatea medicala credea ca bebelusii sunt mai in siguranta si mamele mai odihnite daca bebelusii sunt in alt salon, separat.
In ultimii ani s-au realizat cercetari care au indicat ca cel mai bine pentru mame si copii este sa ramana impreuna dupa nastere. Perioada de timp intrerupta, intarziata sau limitata pe care o mama o poate petrece cu copilul ei poate avea efecte negativ asupra relatiei lor si asupra alaptarii. Bebelusii raman incalziti si plang mai putin, iar alaptarea porneste foarte bine, atunci cand mamele si copiii lor petrec timp mult impreuna, incepand imediat dupa nastere.

Mamele invata sa recunoasca necesitatile copilului lor, raspund cu tandrete si dragoste. Incepe sa se formeze o conexiune care va dura toata viata.O femeie gravida, care are obligatii de serviciu, sociale, gospodaresti si de ingrijire inca a altor copii, este demna de toata admiratia si consideratia celor din jur. Dorinta sanatoasa de a avea un copil inseamna curajul de a-l primi si accepta asa cum va fi el - fara preferinta de sex, fizic, fire -, precum si datoria de a-i crea conditii corespunzatoare de viata.

Recuzarea sau amanarea sarcinii din motive economice sau de comoditate, are de multe ori consecinte nefaste, prin metodele utilizate, asupra femeii insesi, ca si asupra viitorului copil (prematuritate, malformatii). O buna pregatire psihic-educationala a mamei este absolut necesara pentru viata si sanatatea copilului. Puericultura se ocupa cu studiul dezvoltarii normale a copilului. Cunostintele de puericultura se refera la notiuni despre dezvoltarea fizica si psihica a copilului, despre particularitatile anatomo-fiziologice si ale metabolismului , despre alimentatie , regim de viata.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.