Ingrijirea pacientului in apendicita acuta

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

Semnele subiective: Durerea incepe insidios , surd, in fosa iliaca dreapta, apoi se intensifica din in ce mai mult . Durerea poate fi puternica si permanenta.Greturile si carsaturile apear frecvent la copii si tineri, constipatia in unele cazuri sunt diareice multiple, frisonul nu este todeauna prezent dar daca este smnalat de pacient atunci este un semn de evolutie grava spre gangrena sau abcedar[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Ingrijirea pacientului in apendicita acuta

Semnele subiective: Durerea incepe insidios , surd, in fosa iliaca dreapta, apoi se intensifica din in ce mai mult . Durerea poate fi puternica si permanenta.Greturile si carsaturile apear frecvent la copii si tineri, constipatia in unele cazuri sunt diareice multiple, frisonul nu este todeauna prezent dar daca este smnalat de pacient atunci este un semn de evolutie grava spre gangrena sau abcedare.
Semne obiective :

Durerea este confirmata de palparea regiunii iliace drepte, este evolutiv fiind extrem de vie in apendicita gangrenoasa si mai putin vie in apendicita acuta catarala.Se pun in evidenta de multeori o hiperestezie cutanata ( durere la ce mai mica atingere a pielii ). Apararea musculara muschii reactioneaza si apara incercand sa opreasca patrunderea in profunzimea organismului. Febra este prezenta dar nu depaseste 38 de grade.

Tratament. Apendicita are un singur tratament apendicectomia. In caz de plastrom apendicular se impune tratament medical, care va consta din repaus la pat, pungi cu gheata, antibiotice. In cazul remisunii operatia de va face la rece dupa 6 saptamani si 3 luni. In cazul abcedarii se impune interventia de urgenta care consta in incizie si drenajul abcesului.
In timpul stagiului de practica, efectuat la sectia de Chirurgie I am avut in urmarire 3 cazuri in care se poate observa nevoile fundamentale : - nevoia de a se misca si a avea o buna postura, nevoia de a manca si de a bea, nevoia de a elimina.

Cazurile am prezentat atat preoperator cat si postoperator.
Pacienta se interneaza in sectia de chirurgie pt. interventie chirurgicala. Motivul internari este durerea in hipocondrul drept si alterarea starii generale.Istoricul bolii: pacienta de 15 ani acuza in urma circa o saptamana durere in hiocondrul drept, consultat in ambulatoriu de specialitate si urmand programata pt interventie chirurgicala.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.