Ingrijirea mainilor

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.88

nivel: Liceu

Miinele si munca in gospodarie. In mod normal pielea miinilor este protejata de un strat de sebum care formeaza"mantaua acida", ferind pielea de patrunderea microbilor. In cazul in care se folosesc detergenti, sapunuri alcaline, soda la spalatul veselei sau al rufelor, pielea miinilor se usuca, devine rosie, se irita si isi pierde rectia normala, devenind vulnerabila. Pentru a evita asemenea neaju[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Ingrijirea mainilor

Miinele si munca in gospodarie. In mod normal pielea miinilor este protejata de un strat de sebum care formeaza"mantaua acida", ferind pielea de patrunderea microbilor. In cazul in care se folosesc detergenti, sapunuri alcaline, soda la spalatul veselei sau al rufelor, pielea miinilor se usuca, devine rosie, se irita si isi pierde rectia normala, devenind vulnerabila. Pentru a evita asemenea neajunsuri, este necesar ca toate acestea substante sa fie utilizate cu anumite precautii. In acest scop, inainte de a incepe munca in gospodarie este bine sa ne ungem miinele cu o cremai pe baza de silicon, care formeaza o pelicula, un fel de manusi invizibile, sau se recomanda sa purtam manusi de cauciuc.

Daca nu este necesara inmuierea miinilor in lichide, o pereche de manusi de bumbac este suficienta.
Ingalbenirea degetelor la curatatul legumelor se poate evita, udind miinile prealabil cu otet, care trebuie lasat sa se usuce bine. Daca miinile se vor pata le vom sterge cu un rest de coaja de lamiie, cu zeama de lamiie sau cu apa oxigenata.
Petele de fructe dispar daca le spalam cu putin otet, iar cele de cerneala se inlatura cu suc de rosii proaspat. Petele de tinctura de iod se inlatura cu o solutie din o parte de amoniac si doua parti apa oxigenata. Cind degetele ramin curate se limpezesc cu apa rece.

Daca la spalatul rufelor sau a veselelor, am folosit soda, sapunuri alcaline, vom clati miinile in apa cu otet sau le vom frectiona cu glicerina amestecata cu zeama de lamiie, deoareca in felul acesta se restabileste reactia acida a pielii.
Anumite mirosuri de alimente, ca de exemplu cel de peste, pot fi indepartate prin frecarea pielii cu un cartof crud, proaspat taiat, sau cu otet de 9 grade. Negreata va fi indepartata cu o solutie de sare de lamiie. Daca am lucrat cu grasimi, se va adauga in apa de spalat o lingura de bicarbonat de sodiu.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.