Ingrijirea gravidei la termen in timpul nasterii

7x puncte

categorie: Medicina

nota: 5.50

nivel: Facultate

La inspectia sanilor se constata: pigmentarea areolei primare, schita de areola secundara, tuberculii Montgomery, retea venoasa Haller evidenta. Se va aprecia conformatia mamelonului in vederea procesului de lactatie. Inspectia la nivelul abdomenului, va evidentia marirea sa de volum in totalitate, linia mediana pigmentata, prezenta vergeturilor pe flancuri si pe coapse, deplisarea cicatricei ombl[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Ingrijirea gravidei la termen in timpul nasterii

La inspectia sanilor se constata: pigmentarea areolei primare, schita de areola secundara, tuberculii Montgomery, retea venoasa Haller evidenta. Se va aprecia conformatia mamelonului in vederea procesului de lactatie. Inspectia la nivelul abdomenului, va evidentia marirea sa de volum in totalitate, linia mediana pigmentata, prezenta vergeturilor pe flancuri si pe coapse, deplisarea cicatricei omblilicale, si miscarile active ale fatului.

Organele genitale externe prezinta o pigmentare accentuata a tegumentelor, culoarea violacee a mucoasei vulvovaginale.
La nivelul membrelor inferioare putem constata la inspectie prezenta edemelor sau a varicelor.Palparea sanilor va aprecia consistenta glandulara a acestora, iar la exprimarea mamelonului aparitia colostrului.Palparea abdomenului, la aceasta varsta de sarcina este de o deosebita importanta, deoarece evdentiaza caracterele uterului gravid si ale fatului in interiorul sau. Se va efectua o palpare superficiala care va constata o formatiune ovoidala, contractila, pastoasa, cu axul mare longitudinal de cele mai multe ori.

Vom aprecia cu ajutorul panglicii metrice dimensiunile uterului gravid (la termen inaltimea fundului uterin este de 35-36 cm).Palparea profunda se incepe in regiunea hipogastrica si are drept scop evidentierea polilor fetali. in 96 % din cazuri in hipogastru se percepe o formatiune dura, rotunda, regulata, mobile - polul cefalic al fatului. La fundul uterin se constata o formatiune mai neregulata, de consistenta inegala - polul pelvin.

Intr-unul din flancuri se va palpa un plan dur, convex care leaga cei doi poli - spatele fetal. in flancul opus se gasesc partile mici fetale.
Acultatia se percepe cu ajutorul stetoscopului obstetrical. Focarul de intensitate maxima a BCF-urilor are un sediu fix, la jumatatea distantei dintre spina iliaca antero-posterioara si ombilic, de aceeiasi parte cu spatele fetal.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.