Ingrijirea bolnavului cu epilepsie - istoric

7x puncte

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

Criza partial simpla ia  include criza motorie jacksoniana si o varietate de criza senzoriala in care fenomenele sunt limitate, constiinta nu este afectata.Criza partial complexaia  sau "epilepsie de lob temporal". Este adesea precedata de o criza partiala simpla ce dureaza cateva secunde si care poate lua forma unor halucinatii olfactive, gustative, vizuale, auditive sau a unor senzatii corporale[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Ingrijirea bolnavului cu epilepsie - istoric

Criza partial simpla ia  include criza motorie jacksoniana si o varietate de criza senzoriala in care fenomenele sunt limitate, constiinta nu este afectata.Criza partial complexaia  sau "epilepsie de lob temporal". Este adesea precedata de o criza partiala simpla ce dureaza cateva secunde si care poate lua forma unor halucinatii olfactive, gustative, vizuale, auditive sau a unor senzatii corporale. Pacientul poate prezenta modificari de gandire, perceptie sau emotie, constiinta, tulburari.

Criza tonico-clanica generalizataia  este criza epileptica obisnuita, cu instalare brusca, fazele tonica si clanica si o perioada privata de mai multe minute, in timpul carora pacientul nu poate fi trezit.
Criza mioclanica, atonicaia  este criza cu contractii mioclanice extinse sau atacuri de cadere si care nu pune probleme psihiatrului.
Absentaia  este tipul clinic ce cere ca trasatura cardinala tulburarea de constiinta. Atacurile incep brusc, fara aura, au o durata de ordinul secundelor si se termina brusc.

De obicei precede cu cateva ore sau zile instalarea crizei. Apar manifestari de tip motor, senzitiv, vegetativ, tulburari psihice. Bolnavii sunt constienti de aceste simptome. Simptomele care apar in prodom, de tip motor-mioclonii localizate intr-un anumit segment, de tip vegetativ (cascat, stranut, mestecat involuntar), de tip senzitiv (amorteli), tulburari de auz (acufene), tulburari de vedere (puncte stralucitoare), gust, miros neplacut, tulburari psihice, depresie, indispozitie, anxietate, euforie, neliniste.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.