Inginerie si management in alimentatie publica si agroturism

7x puncte

categorie: Management

nota: 10.00

nivel: Facultate

De retinut insa ca pentru ca un nonconsumator de turism sa accepte informarea din partea unei entitati, institutii, organizatii, el trebuie sa accepte in primul rand ca are de-a face cu o sursa credibila. Ori, credibilitatea este una din atributele principale ale relatiilor publice. Intr-o lume in care publicitatea pierde din punctul de vedere al credibilitatii, relatiile publice se pot impune mu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Inginerie si management in alimentatie publica si agroturism

De retinut insa ca pentru ca un nonconsumator de turism sa accepte informarea din partea unei entitati, institutii, organizatii, el trebuie sa accepte in primul rand ca are de-a face cu o sursa credibila. Ori, credibilitatea este una din atributele principale ale relatiilor publice. Intr-o lume in care publicitatea pierde din punctul de vedere al credibilitatii, relatiile publice se pot impune mult mai usor.

In timp ce publicitatea se adreseaza publicului general si nu anumitor persoane, relatiile publice se adreseaza unui public mult mai bine segmentat, se adreseaza persoanelor. Daca publicitatea transmite mesaje in sens unic, acestea parcurgand doar drumul de la emitator la receptor, relatiile publice sunt prin excelenta relatii in dublu sens (dinspre firma spre public si invers). In acest mod relatiile publice vin in completarea publicitatii si corecteaza neajunsurile acesteia. Consider ca relatiile publice sunt responsabile, (nu in exclusivitate desigur),

atat de vizibilitatea directa prin faptul ca organizeaza evenimente si inlesnesc contactul direct client-organizatie, cat si in vizibilitatea mediata prin relatiile pe care le intretine cu mass media, relatii care in majoritatea companiilor care detin un departament de PR sunt apanajul specific al acestui departament.Buna desfasurare a muncii in institutia sau intreprinderea respectiva este depenAZdenta, in anumite limite, si de climatul psihologic pe care si-l creeaza in exteriorul sau, in randul celor cu care vine in contact.

Se apreciaza ca o atentie deosebita trebuie acordata clientelei si marelui public. Informatiile care se vehiculeaza pentru a crea un climat psihologic favorabil in randul publicului din afara intreprinderii trebuie foarte bine selectate. Ele nu trebuie sa ia forma unei campanii publicitare; ele trebuie sa prezinte nu produsele sau serviciile intreprinderii, ci actiunile, intentiile si perspectivele acestora.

Principalele instrumente de relatii publice care stau la dispozitia organizatiei turistice sunt:Relatiile cu mass media: din perspectiva imaginii organizatiei turistice, mass media dispune de capacitatea de a contribui semnificativ, mai mult sau mai putin favorabil, la crearea imaginii organizatiei. Proiectarea, organizarea si desfasurarea unor actiuni coerente de relationare cu reprezentantii mass media este o conditie obligatorie pentru succesul prezentei pe termen lung a organizatiei pe piata.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.