Infrastructura regiunii sud-vest Oltenia

7x puncte

categorie: Geografie

nota: 10.00

nivel: Liceu

Dupa cum este aratat in tabelul de mai jos, Oltenia are o retea totala de sosele de 10480 km (13,26% din totalul national), din care 1983km sunt drumuri nationale (13,11% din total drumuri nationale) si 8.497 km drumuri judetene si comunale ( 13,30 % din totalul national). Nu exista autostrazi sau drumuri expres, singura autostrada din Romania traversand doar regiunile Sud si Bucuresti. De aceea[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Infrastructura regiunii sud-vest Oltenia

Dupa cum este aratat in tabelul de mai jos, Oltenia are o retea totala de sosele de 10480 km (13,26% din totalul national), din care 1983km sunt drumuri nationale (13,11% din total drumuri nationale) si 8.497 km drumuri judetene si comunale ( 13,30 % din totalul national). Nu exista autostrazi sau drumuri expres, singura autostrada din Romania traversand doar regiunile Sud si Bucuresti. De aceea, comparativ cu tarile UE 25 , Romania are cea mai scazuta densitate de autostrazi.In regiunea Sud Vest Oltenia exista un singur aeroport situat in Craiova si care este administrat de Consiliul Judetean Dolj.

Cu dimensiuni ale pistei de 2.500 x 60 m, Aeroportul Craiova este pe pozitia a treia ca marime intre aeroporturile din Romania. Din informatiile furnizate de conducerea aeroportului reiese ca traficul de bunuri si pasageri in anul 2001 a fost in crestere. Din punct de vedere al miscarilor de aeronave si al traficului de pasageri, in 2002, aeroportul s-a clasat pe pozitia 8 din 17. Deoarece Craiova este situata la o distanta de numai de 200 km de Bucuresti, pana acum dezvoltarea aeroportului nu a fost considerata o prioritate, fiind preferata dezvoltarea traficului rutier sau feroviar.

Situatia s-a schimbat incepand din februarie anul curent cand s-a primit (prin Hotarare de Guvern) statutul de operare internationala, prin infiintarea pe aeroport a unui punct de trecere a frontierei de stat si a unui birou vamal si de control vamal la frontiera. -Dotarea tehnica a Aeroportului Craiova permite operarea in regim de Aeroport International si dezvoltarea sa ulterioara (prin includerea sa si in planurile de reabilitare si dezvoltare pe termen lung, intocmite de MLPTL) va contribui la dezvoltarea economica a orasului Craiova, a judetului Dolj si a regiunii Oltenia.

In Romania traficul pe cai navigabile este aproape in exclusivitate realizat pe Dunare, navigabila din Bazias (la intrarea in Romania) pana la Braila pentru nave cu pescaj de 2 m, iar pe Dunarea maritima, intre Braila si Sulina, pentru nave cu pescaj de pana la 7 m. De-a lungul celor 1.075 km ai Dunarii din Romania, cele 19 orase localizate pe malul romanesc sunt de asemenea porturi fluviale din care 5 apartin regiunii Oltenia: Orsova, Drobeta Turnu-Severin, Calafat, Bechet si Corabia.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.