Informatizarea societatii

5x puncte

categorie: Germana

nota: 9.95

nivel: Facultate

Informatia - element fundamental al activitatii umane, alaturi de energie si materii prime - detine un rol important in productia bunurilor materiale, iar in acelasi timp reprezinta esenta tuturor activitatilor intelectuale ale omului.Privita din acest punct de vedere, informatia reprezinta - prin dialectic ace se stabileste in societate intre datele faptice si cunostintele umane - caracteristici [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Informatizarea societatii

Informatia - element fundamental al activitatii umane, alaturi de energie si materii prime - detine un rol important in productia bunurilor materiale, iar in acelasi timp reprezinta esenta tuturor activitatilor intelectuale ale omului.Privita din acest punct de vedere, informatia reprezinta - prin dialectic ace se stabileste in societate intre datele faptice si cunostintele umane - caracteristici analoage productiei de bunuri materiale : se produce, se stocheaza si se prelucreaza, este perisabila in timp, se distribuie, se utilizeaza si ae un pret de cost.

Aparitia produsului informatic, rezultat al industriei informatice, piermite nu numai obiectivizarea completa a informatiei, dar si solutia de viitor pentru omogenizarea infrastructurii informationale a societatii, produsul informatic obtnut pe baza tehnologiei iteligentei artificiale putand sa inlocuieasca omul, ca element pasiv sau creative al infrastructurii informationale a societatii.

Informatizarea societatii este un process ireversibil si in plina manifestare. O asemenea concluzie se sprijina pe faptul ca automatizarea, bazata pe microelectronica si informatica, tind sa cuprinda in tot mai mare masura procesele informationale productive, economice, sociale si culturale. Un asemenea proces va produce mutatii complexe in realitatea materiala si spirituala a existentei umane.

Respectand conceptual general al eficientei economice consideram ca si cheltuielile reclamate de proiectarea, introducerea si exploatarea curenta a unui sistem informatic trebuie sa fie, in toate cazurile, fundamentale din punct de vedere economic. Principalul argument in sustinerea acestei cerinte il constitue faptul ca un sistem informatic necesita pentru functionarea sa o importanta baza tehnica constituita din mijloace fixe cum ar fi: calculatorul sau calculatoarele electronice, echipamentele dee culegere, de transmitere si pregatire a datelor, diverse echipamente si instalatii auxiliare s.a.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Germana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.