Informatii prezentate in situatiile financiare ale bancilor si ale institutiilor financiare similare

7x puncte

categorie: Management

nota: 10.00

nivel: Facultate

5. Prezentul Standard se aplica situatiilor financiare individuale si consolidate ale bancilor. In cazul in care un grup de firme realizeaza si operatiuni bancare, prezentul Standard este aplicabil pentru respectivele operatiuni, pe o baza consolidata. 6. In cadrul activitatii lor de evaluare a pozitiei financiare si a rezultatelor unei banci, precum si pentru luarea deciziilor economice, utilizat[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Informatii prezentate in situatiile financiare ale bancilor si ale institutiilor financiare similare

5. Prezentul Standard se aplica situatiilor financiare individuale si consolidate ale bancilor. In cazul in care un grup de firme realizeaza si operatiuni bancare, prezentul Standard este aplicabil pentru respectivele operatiuni, pe o baza consolidata. 6. In cadrul activitatii lor de evaluare a pozitiei financiare si a rezultatelor unei banci, precum si pentru luarea deciziilor economice, utilizatorii situatiilor financiare ale bancii au nevoie de informatii relevante, de incredere si care pot fi comparate. De asemenea, ei au nevoie de informatii care sa le dea posibilitatea unei bune intelegeri a caracteristicilor speciale pe care le prezinta operatiunile unei banci.

Utilizatorii au nevoie de astfel de informatii chiar daca o banca este supervizata de autoritati de reglementare a activitatii bancare si le furnizeaza acestora informatii care nu au intotdeauna caracter public. Prin urmare, informatiile reflectate in situatiile financiare ale unei banci trebuie sa fie suficient de complete pentru a raspunde nevoilor utilizatorilor, in limita a ceea ce este rezonabil a fi solicitat conducerii.

7. Utilizatorii situatiilor financiare ale unei banci sunt interesati de gradul de lichiditate si de solvabilitate a acesteia; ca si de riscurile legate de activele si datoriile inregistrate in bilantul bancii si de elementele extrabilantiere. Lichiditatea se refera la posibilitatea de a onora retragerile de numerar si alte angajamente financiare in momentul in care devin exigibile. Solvabilitatea se refera la masura in care activele depasesc datoriile si deci Ia gradul de adecvare a capitalului unei banci.

Riscurile la care este expusa o banca sunt legate de lichiditate, variatia cursului valutar, modificarea ratelor dobanzii, modificari ale preturilor pe piata si falimentul clientilor. Aceste riscuri pot fi reflectate in situatiile financiare, insa utilizatorii vor obtine o mai buna intelegere a acestora in masura in care conducerea prezinta in situatiile financiare comentarii care sa descrie modul de administrare si de control al riscurilor asociate cu operatiunile bancii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.