Informatii generale management

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.85

nivel: Facultate

Uniunea Europeana doreste sa sublinieze importanta pe care o are respectarea de catre Romania a Acordului de Aderare la Uniunea Europeana, precum si a Parteneriatului de Aderare, care reprezinta elementele fundamentale ale strategiei largite de preaderare. Uniunea Europeana incurajeaza Romania sa continue procesul de aliniere a politicilor sale publice la prevederile acquis-ului, precum si punerea[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Informatii generale management

Uniunea Europeana doreste sa sublinieze importanta pe care o are respectarea de catre Romania a Acordului de Aderare la Uniunea Europeana, precum si a Parteneriatului de Aderare, care reprezinta elementele fundamentale ale strategiei largite de preaderare. Uniunea Europeana incurajeaza Romania sa continue procesul de aliniere a politicilor sale publice la prevederile acquis-ului, precum si punerea in aplicare efectiva a acestuia.

Reforma Justitiei
Uniunea Europeana subliniaza importanta pe care o are respectul fata de drepturile si libertatile fundamentale ale omului, asa cum sunt acestea garantate de catre Conventia Europeana pentru Protectia Drepturilor Omului si a Libertatilor Fundamentale, ca principii generale ale legislatiei comunitare.Uniunea Europeana doreste sa sublinieze importanta exceptionala a crearii unui sistem judiciar independent, impartial, demn de toata increderea, transparent si eficient.

Un asemenea deziderat necesita in special resurse financiare substantiale, un angajament politic pe termen lung, precum si o utilizare eficienta a resurselor fizice si financiare, personal suficient si bine calificat, un proces de recrutare intemeiat pe principiile obiectivitatii si transparentei, proceduri de evaluare si promovare care sa aiba la baza anumite standarde nationale stabilite de catre Consiliul Superior al Magistraturii, precum si instituirea unor masuri eficiente de sanctionare a ineficientei si de punere sub acuzare a infractiunilor, dotarea cu tehnica adecvata si moderna, alocarea dosarelor catre magistrati si procurori pe baza unor proceduri obiective si transparente, accelerarea procedurilor din instanta, reducerea numarului de dosare aflate in curs de solutionare pentru a evita intarzierile inacceptabile, precum si furnizarea de informatii publice adecvate privitoare la evolutia dosarelor si masuri oportune pentru a asigura punerea in aplicare cu eficienta a hotararilor judecatoresti.

Uniunea Europeana a observat cu ingrijorare practica actuala de redistribuire a dosarelor, in procesele aflate pe rol, catre alti judecatori, fara a exista o motivat 19119y2411t ;ie transparenta in acest sens. Uniunea Europeana a mai remarcat de asemenea cu ingrijorare faptul ca, in ciuda prevederilor din Constitutia Romaniei care reglementeaza perioada maxima a arestului preventiv, aceste prevederi sunt incalcate frecvent.

Uniunea Europeana atrage atentia Romaniei asupra faptului ca punerea in aplicare a hotararilor judecatoresti in mod transparent si demn de toata increderea este foarte importanta in lumina dezvoltarii - la nivelul intregii Uniuni Europene - a principiului recunoasterii reciproce a hotararilor judecatoresti in cauze civile si penale si reaminteste Romaniei ca documentele judiciare ale Uniunii Europene se intemeiaza deja pe acest principiu.

Mai mult decat atat, Uniunea Europeana subliniaza importanta accesului efectiv la justitie, inclusiv existenta unui sistem de asistenta judiciara din oficiu, precum si a unor masuri de protectie eficienta a martorilor si pastrarea confidentialitatii procedurilor preliminare, in special in dosarele care implica crima organizata.

Uniunea Europeana subliniaza ca independenta si integritatea instantelor de orice fel sunt de o importanta cruciala pentru functionarea unei societati democratice si ca trebuie facute in continuare eforturi cu prioritate in acest domeniu. Uniunea Europeana subliniaza ca, pe langa modificarile legislative si organizatorice, trebuie creata si o cultura a acestui mediu de lucru si a activitatii specifice in sine, astfel incat sa se poata proteja independenta justitiei, sa se garanteze aplicarea eficienta a principiilor statului de drept, precum si sa se asigure standarde profesionale inalte in cadrul tuturor sectoarelor justitiei. Uniunea Europeana subliniaza faptul ca progresele inregistrate in acest sens vor fi monitorizate indeaproape.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.