Informatica juridica - infractiuni informatice

7x puncte

categorie: Drept

nota: 10.00

nivel: Facultate

Obiectul juridic: il reprezinta relatiile sociale cu privire la dreptul de proprietate, securitatea si fiabilitatea documentelor sau alte instrumente care pot avea consecinte juridice.Obiectul material: il constituie suprtul material pe care se afla inregistrate datele sau programele pe calculator.Subiectul activ: poate fi orice persoana care indeplineste conditiile legale prevazute de lege pentr[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Informatica juridica - infractiuni informatice

Obiectul juridic: il reprezinta relatiile sociale cu privire la dreptul de proprietate, securitatea si fiabilitatea documentelor sau alte instrumente care pot avea consecinte juridice.Obiectul material: il constituie suprtul material pe care se afla inregistrate datele sau programele pe calculator.Subiectul activ: poate fi orice persoana care indeplineste conditiile legale prevazute de lege pentru raspunderea penala , cu precizarea ca poate fi vorba si de un subiect activ calificat deoarece operatiunea in sine nu poate fi efectuata decat numai de persoane care au cunostinte in acest domeniu.

Latura obiectiva: elemental material este reprezentat de introducerea neautorizata de date , care duc la contrafacerea celor existente.
Latura subiectiva: vinovatia poate fi cu intentie directa sau indirecta si corespunde falsificarii de documente sanctionata de Codul Penal.
Sanctiunea : tentative la infractiunea de furt se pedepseste conform art 222 C.pen., iar furtul in forma simpla este pedepsit de art .208 C.pen., de la 1 la 12 ani, iar in forma calificata de la 3 la 15 ani conform art 209 C.pen.3. Faptele care aduc prejudicii datelor sau programelor(soft-ului) de pe calculator

Se refera la stergerea , aducerea de daune, deteriorarea sau suprimarea fara drept de date sau programe pentru calculator.Obiectul juridic: consta in relatiile sociale care se refera la increderea in buna functionare sau la buna utilizare a datelor sau programelor pentru calculator. Obiectul material: consta in suportul material in care sunt inregistrate datele(disc mobil, disc compact, disc dur, etc.).
Subiectul activ: orice persoana care indeplineste conditiile responsabilitatii penale.

Subiectul pasiv: persoana fizica sau juridica care are in posesie sau in detentie programe pe calculator. Latura obiectiva: consta intr-o actiune care are ca urmare stergerea , aducerea de daune, deteriorarea sau suprimarea fara drept de date sau programe. Prin stergerea de date se intelege o actiune prin care datele inregistrate nu mai pot fi citite. Distrugerea poate consta intr-o distrugere a suportului de date sau o supraimprimare sau modificare a fisierelor. Aceste actiuni trebuiesc facute fara drept.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.