Informatia si mass-media

7x puncte

categorie: Marketing

nota: 10.00

nivel: Facultate

Desprinderea pentru un timp de eveniment, de curent, de realitate urmata de reintegrare se face greu. Plastic vorbind, e ca si cum i-ai explica unui om care a dormit un mileniu, ca s-a trecut de la prelucrarea fierului la telefonia mobila. N-ar intelege pentru ca nu a trait etapele. Golul este prea mare si mintea i-ar exploda pur si simplu de multitudinea de informatii la care este supusa. S-ar cr[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Informatia si mass-media

Desprinderea pentru un timp de eveniment, de curent, de realitate urmata de reintegrare se face greu. Plastic vorbind, e ca si cum i-ai explica unui om care a dormit un mileniu, ca s-a trecut de la prelucrarea fierului la telefonia mobila. N-ar intelege pentru ca nu a trait etapele. Golul este prea mare si mintea i-ar exploda pur si simplu de multitudinea de informatii la care este supusa. S-ar crea un soc informational. Atat de mult a evoluat lumea incat "munca nu mai consta in a lucra asupra unor AobiecteA>>", dupa cum scrie istoricul Mark Paster de la Universitatea din California, ci din "barbati si femei care actioneaza asupra altor barbati si femei, sau (...) oameni actionand asupra informatiei si informatia actionand asupra oamenilor".

"Cunoasterea (...) este cheia dezvoltarii economice din secolul XXI." si a personalizarii individului aflat sub semnul bombardamentului informational, dar nu totdeauna dotat cu criterii de receptare, sistematizare si ordonare a gandurilor, ideilor si atitudinilor intr-o lume limitata fizic in
spatiu si timp, dar exploziva prin ritmurile aberante, cu adevarat diabolice ale descoperirilor in ordinea cunoasterii raritatii, dar, din pacate, prea putin cunoscator al propriei sale conditii.

Paradoxal, sectorul destinat cristalizarilor prin cunoastere, prin rigoare si sens, reuseste prin mecanismul informarii - dezinformarii din mass-media nu doar sa progreseze in chip firesc, spre un orizont al linistii si al altruismului, ba, dimpotriva, dupa expresia lui Marcusse Russete sa se unidimensioneze. Este o carenta, o tara a timpului nostru, probabil fara remediu, in fata carora omul planetei Terra are straniul sentiment ca anormalitatea a devenit normalitate. Tine de domeniul absurdului credinta tot mai frecvent exprimata de sociologi, psihologi, antropologi, potrivit careia "este anormal sa fii normal".

Si totusi, in tulburatorul, in neimblanzitorul sec. XXI, omul ramane prin comunicare si datorita capacitatii sale de cunoastere (carora li se adauga masina si instrumentele ciberneticii), omul, deci, nu poate fi decat invingatorul propriei sale conditii, cu o conditie: sa se cunoasca in primul rand pe sine, sa-si cunoasca mediul si semenii, sa scruteze orizontul posibilitatilor sale, dar mai ales sa-si delimiteze teritoriile existentei si ale cunoasterii, pentru a-si redescoperi identitatea, pierduta sau ravasita, in devalmasia crizelor de toate felurile.

Cuvantul de ordine al omului contemporan este constiinta si, prin urmare, constientizarea, adica apelul lucid la ceea ce sta in putinta omului sa supravietuieasca, sa progreseze, sa aiba un viitor, dar neomitand nimic din ceea ce este - valoric vorbind - vrednic de continuat, "pe linia tezaurului inaintasilor".
In tot acest traiect, de fixare, orientare, constientizare, mass-media si, categoric, in primul rand radioul datorita celei mai ample penetratii in masa, au un rol fundamental pentru om si conditia sa.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.