Influentele masajului si automasajului asupra capacitatii de relaxare si concentrare

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.94

nivel: Facultate

Putem spune ca la originea masajului stau gesturi si actiuni reflexe: ne frecam mainile sau alte parti ale corpului pentru a ne incalzi, apasam pe un loc dureros, frictionam tamplele cand avem migrene sau netezim fruntea cand observam un rid. Aceste gesturi observate de-a lungul timpului, au dat nastere unor multitudini de manevre si tehnici care se efectueaza fie ca actiuni de sine statatoare, fi[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Influentele masajului si automasajului asupra capacitatii de relaxare si concentrare

Putem spune ca la originea masajului stau gesturi si actiuni reflexe: ne frecam mainile sau alte parti ale corpului pentru a ne incalzi, apasam pe un loc dureros, frictionam tamplele cand avem migrene sau netezim fruntea cand observam un rid. Aceste gesturi observate de-a lungul timpului, au dat nastere unor multitudini de manevre si tehnici care se efectueaza fie ca actiuni de sine statatoare, fie in combinatii cu aplicatii locale. Nu exista zona de cultura sau popor care sa nu fi folosit sau sa nu-l foloseasca.

La egipteni, ingrijirea corporala era de neconceput fara ungerea si frecarea lui cu diferite uleiuri sau parfumuri.Inca cu cinci milenii in urma gasim consemnate pe papirusuri, pictate in fresce sau sculptate in basoreliefuri scene de masaj, modul de preparare a unguentelor,descrieri de procedee sau sfaturi pentru specialisti. Preotii egipteni il foloseau in scopul activarii circulatiei, eliminari noxelor sau stimularii nervilor. Se spune ca detineau unele tehnici secrete ce le permiteau vindecari miraculoase!

Masajul s-a dezvoltat in tara noastra incepand cu secolul trecut, fiind folosit in special de medicii (ortopezi, traumatologi, reumatologi, chirurgi), ca mijloc de recuperare a rahiticilor si invalizilor pe perioada de razboi. Dupa acea perioada s-au sustinut teze de doctorat, introducandu-se la Institutul de Educatie si Fizic la Catedra de gimnastica, dand nastere la o adevarata scoala romaneasca de masaj.
Masajul este o prelucrare metodica a partilor moi ale corpului, prin actiuni manuale sau mecanice, in scop fiziologic si curativoprofilactic.

Actiunile manuale de masaj sunt cunoscute sub numele de manipulari, manevre si procedee si sunt formate dintr-un ansamblu de miscari specifice: de alunecare a mainilor pe suprafata corpului, de apasare, strangere si stoarcere a tesuturilor moi, de lovire usoara si ritmica a partilor carnoase, de scuturare a segmentelor corpului si alte diverse miscari.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.