Influenta strategiilor de marketing pe timp de criza

3x puncte

categorie: Marketing

nota: 9.00

nivel: Facultate

Zece banci internationale au creat un fond de lichiditati de 70 miliarde dolari, ca sa faca fata necesitatilor urgente, in timp ce bancile centrale au relaxat creditarea. Masurile nu au putut impiedica, insa, caderi semnificative pe pietele internationale de capital.

Criza financiara internationala a declansat criza economica interna, pentru ca a afectat sursele de finantare care ve[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Influenta strategiilor de marketing pe timp de criza

Zece banci internationale au creat un fond de lichiditati de 70 miliarde dolari, ca sa faca fata necesitatilor urgente, in timp ce bancile centrale au relaxat creditarea. Masurile nu au putut impiedica, insa, caderi semnificative pe pietele internationale de capital.

Criza financiara internationala a declansat criza economica interna, pentru ca a afectat sursele de finantare care venite din exterior. Aceasta stare de lucruri este una valabila in general pentru guvern, firme, si pentru populatie.

De asemenea, lipsa de lichiditati a dus in ultimele luni la intarzieri de plata in special in sectorul constructiilor,a distributiei bunurilor de larg consum si sectorului IT, fapt care duce inevitabil la aparitia si cresterea firmelor aflate in insolvabilitate.

In perioade de recesiune, companiile si consumatorii au tendinta sa taie cheltuielile pentru tehnologii si produse noi, fapt ce diminueaza cererea de produse.De asemenea,conform Ministerului Muncii, in primul trimestru din 2009, peste 29.000 de persoane vor fi disponibilizate din sectoarele constructiilor, siderurgiei, metalurgiei si industriei auto.
Efectul reactiilor in lant va afecta toata economia romaneasca si invariabil societatea.

Programul anticriza trebuie sa fie ghidat de eliminarea risipei, prioritati clare in utilizarea banilor publici ,cu accent pe infrastructura, atragerea cat mai multor fonduri UE.
In plus, trebuie sa intelegem ca nu ne putem permite tot ceea ce pot face cei ce opereaza in zona euro, care nu au grija atacurilor speculative si a impactului unei deprecieri brutale asupra sistemului financiar.

Criza din Romania nu are aceleasi cauze cu criza din SUA si UE; deci nu poate fi tratata la fel. Este in primul rand o criza interna, o criza a unui model de dezvoltareTrebuie inceput cu eliminarea risipei prin reducerea cheltuielilor bugetare administrative. Cei mai ieftini bani sunt cei pe care ii ai deja si pe care ii poti economisi. Din economiile astfel facute se poate gandi un plan de investitii in infrastructura, pentru ca acestea aduc locuri de munca si au un efect important de antrenare in economie

Marketerii trebuie sa fie precauti inainte de a investi in promovarea unui produs, punandu-se accentul mai mult ca oricand pe eficienta mesajelor transmise prin canalele alese, mai mult decat alegerea unui mijloc de comunicare cat mai complex. Este demonstrat faptul televiziunea este mijlocul de promvare cel mai efficient,fiind mai apropiat afectiv de oameni.

Este important ca intreprinzatorii sa fie atenti la ceea ce cere clientul, dar trebuie luati in calcul foarte multi factori, trebuie facuta o analiza complexa atat a mediului intern, cat si a celui extern si sa se ia decizie care va favoriza firma.

Oamenii de afaceri trebuie sa realizeze ca marketingul este un rezultat al perceptiilor pe care o au clientii despre un anumit produs si nu a realitatii. In vremurile acestea este importanta perceptia pe care o are clientul despre produsul oferit.

Clientii vor prefera produsele care le inspira sentimentul de incredere. De aceea cei mai multi vor alege marcile deja consacrate si vor accepta cu greu noul. Modul in care este prezentat un produs nou pe piata este foarte important pentru ca si dorinta oameilor de a incerca ceva nou scade.

Mesajul catre client trebuie sa fie cat mai direct, pentru companii este un moment oportun de a apela la latura afectiva a consumatorului, caci campaniile emotive se vand mai bine decat cele rationale sau persuasive, deoarece brandurile sunt construite pe emotii in mintea clientului.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.