Influenta omului asupra mediului inconjurator

3x puncte

categorie: Biologie

nota: 9.41

nivel: Liceu

Poluarea este doar una dintre caile majore de deteriorare a mediului,dar exista si alte surse majore de degradare,ca rezultat al activitatii umane.

Supraexploatarea bogatiilor subsolului,a padurilor,a pasunilor,a solului,a speciilor de plante si animale are efecte negative. Drept urmare s-a ajuns la reducerea bogatiilor subsolului si a suprafetelor impadurite,la distrugerea pasunil[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Influenta omului asupra mediului inconjurator

Poluarea este doar una dintre caile majore de deteriorare a mediului,dar exista si alte surse majore de degradare,ca rezultat al activitatii umane.

Supraexploatarea bogatiilor subsolului,a padurilor,a pasunilor,a solului,a speciilor de plante si animale are efecte negative. Drept urmare s-a ajuns la reducerea bogatiilor subsolului si a suprafetelor impadurite,la distrugerea pasunilor si a solului,la disparitia a numeroase specii,la degradarea mediului natural prin surpari si alunecari de teren.

Realizarea de mari amenajari de teritorii cum ar fi: lucarri miniere de suprafata,lucrari hidrotehnice (baraje de acumulare,canale,sisteme de irigatii), duce la distrugerea mediilor naturale si artificiale.

Mentinerea vietii pe pamant si supravietuirea generatiilor viitoare sunt posibile numai prin reducerea actiunilor necontrolate ale omului asupra naturii. De aceea, o importanta problema care se pune azi in fata oamenilor este cea a protectiei mediului inconjurator. Protectia mediului inseamna conservare si ocrotire.

Conservarea mediului are in vedere folosirea lui cu grija,evitandu-se risipa si distrugerile din cadrul sau. Pentru protectia mediului trebuie creat un sistem de organizare a unor programe de cercetare si cunoastere a degradarii mediului.

Ocrotirea mediului pretinde luarea unor masuri bazate pe legi care interzic activitatea sub orice forma in anumite regiuni. Aceste regiuni poarta denumire de rezervatii naturale.Avantajele si dezavantajele dezvoltarii tehnicii

Prin activitatea lui,omul extrage din natura materii prime,dar si arunca in mediu o serie larga de produse,majoritatea toxice. Aceste produse polueaza solul,il schimba si il distruge.

Industria a cautat sa inlocuiasca munca manuala cu cea mecanizata. Sustinuta de forta aburului,de cea a energiei electrice si de cea nucleara,a dus la intensificarea raportului dintre om si mediu. Industria este principala sursa de poluare a mediului prin:
-amploarea procesului tehnologic
-cantitatea mare de impuritati degajate in aer si apa
-o serie de fabrici deverseaza ape cu continut mare de reziduuri (apele din mina)Daca aceste reziduuri nu sunt evacuate prin epurare apele raurilor pun in pericol viata pestilor (fauna piscicola).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.