Influenta energiei electrice asupra societatii moderne

5x puncte

categorie: Economie

nota: 9.65

nivel: Liceu

Astfel, aparatele automatice care foloseau energia electrică au înlocuit cu timpul munca manuală, usurându-i astfel omului viața de zi cu zi.
Exemplu : în trecut, înainte de descoperirea energiei electrice, omul trebuia să spele, să curețe sau să lucreze manual, dar astăzi toate acestea au fost înlocuite de aparate automate : mașini de spălat, aspiratoare, cuptoare, roboți de bucătărie ș.a[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Influenta energiei electrice asupra societatii moderne

Astfel, aparatele automatice care foloseau energia electrică au înlocuit cu timpul munca manuală, usurându-i astfel omului viața de zi cu zi.
Exemplu : în trecut, înainte de descoperirea energiei electrice, omul trebuia să spele, să curețe sau să lucreze manual, dar astăzi toate acestea au fost înlocuite de aparate automate : mașini de spălat, aspiratoare, cuptoare, roboți de bucătărie ș.a. - care făceau munca omului mult mai rapid și mult mai bine.

La fel se întâmplă și în industrie. Munca grea pe care omul trebuia să o efectueze înainte a fost înlocuită acum de aparate automate, care au accelerat dezvoltarea industriei, acum totul făcându-se mult mai rapid.
Exemplu : în trecut, ansamblarea unei mașini dura mai multe zile, deoarece totul se făcea manual, dar astăzăi, ansamblarea ei durează doar câteva ore, ajungându-se chiar și la construcția unei mașini în mai puțin de 10 minute, datorită roboților - sau - construirea unei clădiri dura luni întregi înainte, dar astăzi, datorită macaralelor și a aparatelor automate, construirea ei se face în doar câteva săptămâni.

Astăzi, orice locuitor de pe glob folosește energie electrică, fiind total dependent de ea, fără electricitate neputându-se trăi civilizat. Întreruperea alimentării cu energie electrică poate provoca pagube materiale, chiar și accidente grave. Consumatorii de electricitate sunt clasificați în următoarele categorii :

- categoria “0”, care necesită alimentare permanentă cu energie electrică, iar întreruperea acesteia provocând expolzii și incendii și pune în pericol vieți omenești.

- categoria “1”, necesită alimentare permanentă cu electricitate, iar întreruperea acesteia provocând pagube materiale importante irecuperabile, dar fără pierderi de vieți omenești

- categoria “2” necesită și ea alimentare permanentă cu energie electrică, iar întreruperea ei nu trebuie să depășească două ore, provocându-se pagube recuperabile.

În concluzie, energia electrică a fost cea mai mare descoperire a umnaității, accelerând total dezvoltarea ei, trecând astfel la un alt nivel de dezvoltare, un nivel superior. Fără această descoperire, civilizația umană ar fi arătat altfel astăzi, rămânând la un nivel de dezvoltare primitiv, în care oamenii s-ar fi iluminat încă prin lămpi, ar fi comunicat primitiv (fără telefon, Internet sau alte forme de comunicare) și ar fi efectuat încă toate muncile manual, ducând o viață nu chiar ușoară.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.