Influenta campului magnetic asupra cresterii tumorilor

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.79

nivel: Liceu

In anii  Oe70 campul magnetic alternativ a inceput sa fie folosit in scopuri curative in institutul de balneologie si fizioterapie din Bucuresti. La acest institut s-au efectuat tratamente pentru cazurile de dereglare functionala a sistemului nervos, in bolile cronice ale diferitelor organe si unele boli de piele. Nu trebuie omis faptul ca perioada anilor '60 - '70 erau la mare cautare bratarile [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Influenta campului magnetic asupra cresterii tumorilor

In anii  Oe70 campul magnetic alternativ a inceput sa fie folosit in scopuri curative in institutul de balneologie si fizioterapie din Bucuresti. La acest institut s-au efectuat tratamente pentru cazurile de dereglare functionala a sistemului nervos, in bolile cronice ale diferitelor organe si unele boli de piele. Nu trebuie omis faptul ca perioada anilor '60 - '70 erau la mare cautare bratarile magnetice pe care firme japoneze producatoare le anuntau ca vindecatoare intr-un lung sir de boli. Expunerea in stil pretentios a instructiunilor de folosire ne face sa ne gandim ca in acest caz era urmarit in mod deosebit interesul comercial.

Ne dam seama din aceasta expunere ca interesul pentru efectul terapeutic al campului magnetic s-a nascut de foarte mult timp si ca acest interes nu a scazut o data cu trecerea vremii. In cele ce urmeaza ne vom opri atentia asupra campului magnetic in inhibarea tumorilor canceroase. Desi aceste preocupari au prins contur in a doua jumatate a acestui secol, la noi in tara cercetari in acest domeniu nu se cunosc. Cei care pot fi considerati initiatorii cercetarilor in domeniul inhibarii cresterilor tumorilor canceroase sub actiunea campului magnetic au fost fizicienii maghiari Madelaine si Jeno Barnothi.

Un caz tragic in familia Barnothi in fata caruia medicina a fost neputincioasa l-a determinat pe acest fizician sa inceapa cercetarile pentru a gasi o posibilitate de a inhiba cresterea tumorii. Din studiile lor anterioare descoperisera ca sub influenta campului magnetic cresterea sistemului fibrilar este inhibata. Daca celulele canceroase se difuzeaza pe caile fibrelor iar campul magnetic inhiba dezvoltarea acestora, nu s-ar putea oare ca tocmai campul magnetic sa inhibe dezvoltarea unor tumori experimentale? Primele cercetari au fost intreprinse pe un lot de 22 de specii carora li s-au grefat tumori experimentale.

Dupa 5 zile, 6 soareci au fost pusi in camp magnetic cu intensitatea de 3000 Oe. Toate animalele martor au murit in 14-20 de zile dupa grefa. Din cei 6 soareci expusi campului magnetic 4 s-au vindecat definitiv. Din 1948 sotii Barnothi se muta in SUA in statul Ilinois si isi dedica intreaga viata magnetobiologiei. Ei continua cercetarile incepute la Budapesta si constata ca rezultatul influentei campului magnetic asupra tumorilor depinde de felul tumorii, de metoda grefarii si de felul campului magnetic. Au oservat de asemenea o scadere in greutate a speciilor expuse, aceasta datorandu-se incetinirii vitezei de inmultire si deci a activitatii mitotice a celulelor.

Se cunostea ca tesutul tumorilor este caracterizat de o actvitate mitotica intensa si deci campul magnetic si deci campul magnetic ar putea influenta cresterea acestor tumori. In 1956 sotii Barnothi publica prima lucrare legata de acest subiect in revista engleza Nature dupa aproape 20 de ani de cercetari. In acest articol ei arata actiunea campului magnetic asupra compozitiei sangelui care sub aceasta actiune prezinta la inceput o scadere a numarului de leucocite, dar dupa incetarea actiunii campului magnetic numarul leucocitelor creste brusc. Aceste observatii au permis oamenilor de stiinta sa foloseascca campul magnetic in prevenirea bolii de iradiere in care numarul leucocitelor scade.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.