Inflatia in Romania

5x puncte

categorie: Economie

nota: 9.99

nivel: Facultate

Dupa atenuarea din 1994, inflatia s-a mentinut in cursul anului 1995. In primele trei trimestre a manifestat o usoara tendinta de stabilizare, rata medie lunara de crestere a preturilor de consum fiind de 1,5%, coborand pana la 0,9% in martie si 1% in august. In ultima parte a anului, inflatia s-a accentuat, determinand in final cresterea preturilor, in luna decembrie, comparativ cu aceeasi luna d[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Inflatia in Romania

Dupa atenuarea din 1994, inflatia s-a mentinut in cursul anului 1995. In primele trei trimestre a manifestat o usoara tendinta de stabilizare, rata medie lunara de crestere a preturilor de consum fiind de 1,5%, coborand pana la 0,9% in martie si 1% in august. In ultima parte a anului, inflatia s-a accentuat, determinand in final cresterea preturilor, in luna decembrie, comparativ cu aceeasi luna din 1994, cu 27,8%.

In cursul anului 1996, dupa o evolutie comparabila pe primele patru luni cu inceputul anului precedent, rata inflatiei a crescut in luna mai la 5,3% (comparativ cu 1,7% media perioadei 1.01.-30.04.1996), in principal, ca efect al majorarii preturilor de achizitie pentru carnea de porc si de pasare, precum si pentru lapte. Influenta acestor materii prime asupra industriilor prelucratoare de profil, concomitent cu cresterea preturilor la produsele similare din import sau vandute pe piata taraneasca, au contribuit la sporirea preturilor de consum al populatie pentru marfuri alimentare cu 6,9% in luna mai fata de luna aprilie.

Inflatia s-a accentuat din nou in luna iulie (7,5%) sub incidenta majorarii preturiloe pentru energie si unele produse alimentare (indeosebi paine, produse de morarit, specialitati de panificatie), precum si a tarifelor practicate pentru o serie de servicii (indeosebi posta si telecomunicatii).
Comparativ cu luna decembrie 1995, preturile de consum al populatiei erau mai mari in luna septembrie 1996 cu 30,1%, rata medie a lunara a inflatiei in perioada 1.01-30.09.1996 fiind de 3,0% pe total, de 2,6% pentru marfurile alimentare, de 3,1% pentru marfurile nealimentare si de 3,5% pentru servicii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.